δωρεάν-μετακίνηση-των-ανέργων-με-τα-λε-7022
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.09.2017 | 16:01

Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Με την μεσολάβηση από τον Συνήγορο του Πολίτη προς τον Οργανισµό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ) προχώρησε η εφαρµογή της δυνατότητας της δωρεάν µετακίνησής των ανέργων µε τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης, όπως ισχύει για τους ανέργους του νοµού Αττικής ήδη από τις 29-6-2015.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, δεδοµένου ότι αρχικώς δεν είχε αρµοδιότητα µεσολάβησης απευθείας προς τον Ο.Α.Σ.Θ., τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους έστειλε στο τέως Συµβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης σχετικό έγγραφο ζητώντας από τον εν λόγω φορέα να επιληφθεί του ζητήµατος και να προβεί σε ενέργειες για τη θεσµοθέτηση του µέτρου της δωρεάν µετακίνησης των ανέργων µε τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης. Η πρόταση έγινε αποδεκτή από το νέο ∆ιοικητικό Συµβούλιο του Ο.Α.Σ.Θ., και µε την από 17-8-2017 απόφασή του αποφάσισε τη δωρεάν µετακίνηση των ανέργων µε τα λεωφορεία του Οργανισµού. Απαραίτητη προϋπόθεση της δωρεάν µετακίνησης των ανέργων µε τα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης είναι η κατοχή από τους ίδιους κάρτας ανεργίας του ΟΑΕ∆ (σε ισχύ) ή βεβαίωση ανεργίας του ΟΑΕ∆, την οποία θα πρέπει να επιδεικνύουν µε το δελτίο της αστυνοµικής τους ταυτότητας

Τελικώς  το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Σ.Θ. με την από 17-8-2017 απόφασή του, αποφάσισε τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα λεωφορεία του Οργανισμού.

Δελτίο τύπου ΟΑΣΘ Διευκρινήσεις

1. Σύνοψη Διαμεσολάβησης

2. Έγγραφο ΣτΠ