δωρεάν-δραστηριότητες-στην-πόλη-το-σα-591453
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.05.2019 | 10:24

Δωρεάν δραστηριότητες στην πόλη το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαΐου

Το Σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών και για όσους επιθυμούν να το γεμίσουν με πολιτιστικές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, ακολουθούν τέσσερις προτάσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Αρχιτεκτονικοί περίπατοι στο κέντρο, θεατρικές παραστάσεις για τους μικρούς θεατρόφιλους, συναυλία με την συμφωνική ορχήστρα Αθηνών και μια εκδήλωση στο Πασαλιμάνι με άρωμα… Μάνης γεμίζουν το διήμερο.

Αρχιτεκτονικός περίπατος στο ιστορικό κέντρο

Το πρωί του Σαββάτου στις 10.00 το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς διοργανώνει έναν αρχιτεκτονικό περίπατο στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο της θεματικής δράσης «Αρχιτεκτονικές Ματιές στην Πόλη» που διοργανώνεται με αφορμή την διοργάνωση «Αθήνα 2018- Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων.

Την διαδρομή παρουσιάζει η ιστορικός Λίλα Πατσιάδου, ενώ έχει ως σκοπό της την γνωριμία με σημαντικά κτήρια του 19ου και 20ου αιώνα. Αφετηρία το κεντρικό κτήριο του ΠΙΟΠ, επί της Αγγέλου Γέροντα 6, στην Πλάκα. *Απαραίτητη η κράτηση θέσης έως τις 17.00 το απόγευμα της Παρασκευής στο 210 3256924.

Παιδική θεατρική παράσταση

Το κινηματοθέατρο «Κώστας Γαβράς» του Δήμου Περιστερίου (Βασιλικών 6, Κηπούπολη), το πρωί της Κυριακής στις 11.00 παρουσιάζει την παιδική θεατρική παράσταση «Πινόκιο». Η πιο γοητευτική κλασική περιπέτεια του κόσμου, η ιστορία του Πινόκιο, του ξύλινου παιδιού με την χρυσή καρδιά και τον αδαμάντινο χαρακτήρα, έρχεται στο Θέατρο Ελπίδας, από την ομάδα βιωματικού διαδραστικού θεάτρου για παιδιά, L & S.

O Τζεπέτο, η καλή Νεράιδα και ο Δυάρης-Παιχνιδιάρης, το γουρουνάκι, θα χρειαστούν την βοήθεια των παιδιών για να μάθουν στον μικρό ψευτάκο Πινόκιο την αξία της αλήθειας. Τα παιδιά θα ψάξουν χαμένους θησαυρούς, θα πιάσουν ιπτάμενα μπαλόνια, θα γίνουν μικροί μάγοι, θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν όσο ποτέ στην πιο διαδραστική παράσταση της χρονιάς.

Ημέρες Θάλασσας 2019 στον Πειραιά

Το Σάββατο 4 Μαΐου και την Κυριακή 5 Μαΐου από τις 10.00 έως τις 22.00, στο Πασαλιμάνι, η Ένωση Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη» στήνει μια μεγάλη γιορτή με τη συμμετοχή Παραδοσιακών Συλλόγων του Πειραιά. Προβολή παραδόσεων και προϊόντων, χορευτικά συγκροτήματα και μουσική.

Συναυλία  με τη Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων

Το Σάββατο 4 Μαΐου στις 20.30 το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας θα γεμίσει με τις μουσικές τριών σπουδαίων Γάλλων συνθετών. Τα έργα τους θα παρουσιάσει η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων υπό τη μουσική διεύθυνση του Στάθη Σούλη και με σολίστ τη Νεφέλη Μούσουρα.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ξεχωριστή συναυλία, που θα προσφέρει στο Αθηναϊκό κοινό την ευκαιρία να θαυμάσει το ταλέντο δύο νέων ανθρώπων μέσα από κλασικές και αγαπημένες μελωδίες. * Η διανομή των δελτίων εισόδου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Μαΐου στα ταμεία του θεάτρου 11.00- 17.00.