Δομές μεταναστών: Αντιδράσεις σε Μαλακάσα & Κρανίδι από κατοίκους

Μεγάλες είναι οι αντιδράσεις σε Μαλακάσα και Κρανίδι όσο προχωρεί η διαδικασία άρσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί για τον κορονοϊό. Οι κάτοικοι ζητούν, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» να απαγορευθεί πλήρως η κυκλοφορία στους μετανάστες που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας όπου είχε εντοπιστεί κρούσμα κορονοϊού. Τις επόμενες ημέρες σχεδιάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκρότηση επιτροπής με την εμπλοκή όλων των αρμοδίων ώστε να αποφασιστεί ποια βήματα θα εφαρμοστούν όσον αφορά στην άρση των μέτρων στις δομές φιλοξενίας.

Στο Κρανίδι 450 μετανάστες φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», όπου στις 21 Απριλίου εντοπίστηκαν 153 κρούσματα κορονοϊού. Η δομή τέθηκε άμεσα σε καραντίνα, η οποία έναν μήνα αργότερα έχει λήξει. Το προηγούμενο Σάββατο ένα άτομο από τη δομή φέρεται να βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν οι κάτοικοι, οι οποίοι ζητούν το κλείσιμο της δομής δεδομένου ότι αρχίζει κι εκεί η τουριστική περίοδος.

Αντιδράσεις σύμφωνα με την «Καθημερινή» σημειώνονται και στη Μαλακάσα, όπου εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο, στην οποία φιλοξενούνται 1.500 άτομα, κυρίως Αφγανοί. Ωστόσο, στην περιοχή από τις αρχές Απριλίου μεταφέρθηκαν από τα νησιά όσοι έφτασαν τον Μάρτιο κι ενώ ίσχυε αναστολή του δικαιώματος κατάθεσης αιτήματος ασύλου. Έτσι, στη Μαλακάσα λειτουργεί μια επιπλέον δομή, η οποία φιλοξενεί 1.200 άτομα και η οποία δεν είναι κλειστή.

«Δεν πρόκειται για κλειστή δομή, όπως μας έλεγαν. Τους αντιμετωπίζουν ως πρόσφυγες και όχι σαν παράνομους μετανάστες» αναφέρει στην «Καθημερινή» ο αντιδήαμρχος Κωνσταντίνος Λίτσας.

«Δίπλα σε ένα χωριό με 500 κατοίκους διαμένουν 2.700 μετανάστες. Εμείς δεν έχουμε τις αναγκαίες υποδομές» εξηγεί.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΔΟΜΕΣ, ΚΡΑΝΙΔΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!