δολοφόνος-ζαφειρόπουλου-τον-πυροβόλ-577594
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.01.2019 | 14:59

Δολοφόνος Ζαφειρόπουλου: Τον πυροβόλησα, αλλά δεν ήθελα να τον σκοτώσω

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν σήμερα στο Μικτό Οκρωτό Δικαστήριο της Αθήνας, οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του ποινικολόγου, Μικ. Κάστριοτ, ο οποίος πρίν από δυο 24ωρα είχε δολοφονήσει μέσα στη φυλακή τον συγκατηγορούμενό του, Άλμπερτ Μπάκο, δήλωσε σήμερα στο δικαστήριο ότι αποδέχεται την κατηγορία που του αποδίδεται σχετικά με τη δολοφονία του ποινικολόγου, μόνο όμως ως προς τον πυροβολισμό.

Εδικότερα, ο Αλβανός κατηγορούμενος αποδέχθηκε την ενοχή του όχι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας του γνωστού ποινικολόγου, αλλά για αυτο της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. «Αποδέχομαι την κατηγορία αλλά δεν πήγα με αυτό το σκοπό», ανέφερε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο, όταν κλήθηκε από την έδρα να τοποθετηθεί σχετικά.

Μάλιστα, ο συνήγορος του κατηγορουμένου λαμβάνοντας το λόγο υποστήριξε ότι ο εντολέας του δεν επιθυμούσε το θάνατο του γνωστού ποινικολόγου, αλλά μόνο τον τραυματισμό του.

Αντίθετα, οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι ως ηθικοί αυτουργοί για τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, Κλοντιάν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε, αρνήθηκαν τα τέσσερα αδικήματα που τους έχει αποδώσει η ελληνική Δικαιοσύνη σχετικά με τη δολοφονία του δικηγόρου.

Η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ξεκίνησε με εμπόδια καθώς αρχικά δεν είχε προσκομιστεί στο δικαστήριο το πιστοποποιητικό θανάτου του Αλμπερτ Μπάκο, προκειμένου το δικαστήριο να παύσει την ποινική δίωξη σε βάρος του για το αδίκημα της ηθικης αυτουργίας στη δολοφονία του ποινικολόγου.

Στη συνέχεια, ανέκυψαν ζητήματα με τέσσερις μάρτυρες που απουσίαζαν από τη δικαστική αίθουσα και οι οποίοι κρατούνται για άλλους λόγους. Ανάμεσά τους ο Αριστείδης Φλώρος, αλλά και μάρτυρας για τον οποίο είχε αποφασιστεί την προηγούμενη φορά η βίαιη προσαγωγή του. Οι δύο άνδρες δεν μετήχθησαν από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου βρίσκονται, για άγνωστους μέχρι σήμερα λόγους.

Τελικά, η δίκη διεκόπη για τις 23 Ιανουαρίου, με το δικαστήριο να διατάζει να μεταχθούν ενώπιόν του οι τεσσερις μάρτυρες που απουσίαζαν.

Κατά το σημερινή ακροαματική διαδικασία παρόντες στο δικαστήριο ήταν μέλη της οικογένειας του αδικοχαμένου ποινικολόγου, καθώς και πολλοί συνάδελφοί του.