δολοφονημένος-βρέθηκε-γιατρός-στο-κέ-49628
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.04.2017 | 09:15

Δολοφονημένος βρέθηκε γιατρός στο κέντρο της Αθήνας

Δολοφονημένος βρέθηκε ένας 70χρονος συνταξιούχος γιατρός στο κέντρο της Αθήνας στην Πλατεία Βάθη. Κίνητρο των δραστών ήταν η ληστεία.

Άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντόπισαν δύο 57χρονους, ένα Ρουμάνο και εναν Έλληνα στο κατώφλι του διαμερίσματος λίγος πριν από τις 9 το βράδυ, οι οποίοι μάλιστα τράβηξαν μαχαίρι εναντίον τους. Οι αστυνομικοί όρμησαν πάνω τους οι αστυνομικοί, κατάφεραν να τους αφοπλίσουν, πάλεψαν μαζί τους και στο τέλος κατάφεραν να τους συλλάβουν.

Στο σημείο έχει μεταβεί ιατροδικαστής και κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής. Το θύμα βρέθηκε δεμένο και φιμωμένο και πιθανόν ο θάνατός του ήταν ασφυκτικός, ενώ από την φασαρία της πάλης που ακουγόταν από το διαμέρισμα, οι γείτονες κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και κάλεσαν την Αστυνομία.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα το απόγευμα η ανακάλυψη ενός άλλου φρικτού φονικού με το οποίο ήρθαν αντιμέτωποι αστυνομικοί που κλήθηκαν από γείτονες, λόγω δυσοσμίας και έτσι μετέβησαν σε διαμέρισμα 1ου ορόφου επί της οδού Αλκαμένους 70 στον Άγιο Παντελεήμονα.

Όταν άνοιξαν με βοήθεια κλειδαρά, οι αστυνομικοί είδαν νεκρό στο πάτωμα τον άτυχο 75χρονο, σε ύπτια θέση και ήδη σε προχωρημένη αποσύνθεση, καθώς από την πρώτη εικόνα που έχουν, υπολογίζουν ότι το θύμα ήταν νεκρός τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Ήταν κανονικά ενδεδυμένος και έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στην πλάτη. Στο σημείο έχει κληθεί ιατροδικαστής και έχει μεταβεί κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής που ερευνά την υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σπίτι δεν έφερε ιδιαίτερα ίχνη έρευνας και αναστάτωσης, ενώ ούτε η πόρτα φέρει σημάδια παραβίασης. Ο άτυχος ηλικιωμένος ζούσε μόνος του στο διαμέρισμα.