δολοφονία-ζακ-κωστόπουλου-ταυτοποιή-536583
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.04.2019 | 14:19

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Ταυτοποιήθηκε ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι

Μετά τη δημοσίευση του υλικού από το δολοφονικό λιντσάρισμα σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου, η αστυνομία κατόρθωσε να ταυτοποιήσει τον μυστηριώδη άνδρα με το κίτρινο μπλουζάκι, στο οποίο εστίαζε και η ανεξάρτητη έκθεση του Forensic Architecture. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο άνδρας έχει μεν αναγνωριστεί αλλά προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί. Πρόκειται για έναν 44χρονο, ο οποίος δήλωνε επιτηδευματίας και φερόταν να έχει πέντε γραφεία ταξιδίων σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ο άνδρας είχε γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη από πατέρα Τούρκο και μητέρα Ελληνίδα, της οποίας το επώνυμο χρησιμοποιεί. Εφοδιασμένοι με τις έγχρωμες φωτογραφίες υψηλής ποιότητας, οι αστυνομικοί κατάφεραν να βρουν την ταυτότητα του αλλά και τον τόπο που διέμενε στο πρόσφατο παρελθόν. Στο σπίτι του, οι αξιωματικοί δεν βρήκαν κανέναν αλλά εντόπισαν δυο άτομα που «τον γνώριζαν καλά και βεβαίωσαν ότι αυτός ήταν στο βίντεο και αυτό θα το διαβεβαίωναν σε οποιαδήποτε αρμόδια αρχή εφόσον τους καλούσε».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, η ταυτοποίηση έγινε χθες, όταν τα δύο αυτά άτομα εμφανίστηκαν στον 23ο τακτικό ανακριτή που διερευνά την υπόθεση. Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων μεταβίβασαν τα στοιχεία στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών που ανέλαβε τις έρευνες για τον εντοπισμό του. Όταν είχε πρωτοδημοσιευτεί το βίντεο από το λιντσάρισμα, ο ανακριτής έστειλε αίτημα στην ΕΛ.ΑΣ. να εντοπιστούν οι τρεις άνδρες που απεικονίζονταν στο βίντεο – μεταξύ των οποίων και ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι.

Το αίτημα εστάλη στις 10 Οκτώβρη και η ΕΛ.ΑΣ. απάντησε μία μόλις μέρα μετά ότι είναι αδύνατον να εντοπιστούν οι τρεις άνδρες. Την ημέρα της δολοφονίας του Ζακ, ο συγκεκριμένος άνδρας καταγράφεται αρχικά από κάμερα ασφαλείας ενός καταστήματος υποδημάτων, επί της οδού Πατησίων, να περπατά προς τη Γλάδστωνος. Λίγο αργότερα, ο ίδιος άνδρας εμφανίζεται έξω από το κατάστημα «Βενέτης» στη συμβολή των οδών Γλάδστωνος και Πατησίων, όπου έγινε και η πρώτη οπτική καταγραφή του Ζακ Κωστόπουλου. Ο Ζακ είναι έξω από το κατάστημα κοντά στον άνδρα με το κίτρινο μπλουζάκι και σε άλλους δύο άνδρες, ένας εκ των οποίων μπαίνει στο αρτοποιείο, παίρνει ένα μπουκάλι νερό και το προσφέρει στον Ζακ. Ο Ζακ φαίνεται να κάνει μια προσπάθεια να μπει στο κατάστημα και ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι τον εμποδίζει.

Πηγή: www.lifo.gr