δολοφονία-ζαφειρόπουλου-εντάσεις-κα-364500
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.03.2019 | 15:21

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Εντάσεις και απειλές στη δίκη

Την αποκάλυψη ότι δέχτηκε απειλές όταν κατονόμασε στις αρχές τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έκανε καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η πρώην σύντροφος του κατηγορούμενου ως φυσικού αυτουργού του εγκλήματος.

Η 20χρονη κοπέλα επέμεινε πως ο άλλοτε αγαπημένος της της είχε εξομολογηθεί από ποιόν είχε λάβει την εντολή προσθέτοντας ότι το μοιραίο βράδυ ο κατηγορούμενος είχε επιστρέψει στο σπίτι της και της εξομολογήθηκε πως πρόθεση του ήταν να τραυματίσει το δικηγόρο και όχι να τον σκοτώσει. Ο κατηγορούμενος πρώην φίλος της, παρεμβαίνοντας επιχείρησε να αμφισβητήσει το όνομα του φυσικού αυτουργού ισχυριζόμενος ούτε λίγο ούτε πολύ πως εκείνη δεν είχε καταλάβει για ποιο πρόσωπο της μιλούσε.

«Επειδή φοβάται γι’ αυτό τα λέει, είναι αγράμματη δεν ξέρει. Είναι 20 χρόνων κοπέλα, φοβάται. Εγώ της έχω πει για τον Όλ…». Όταν όμως η μάρτυρας επέμεινε στην κατάθεσή της τότε ο κατηγορούμενος την εξύβρισε και κινήθηκε προς το μέρος της με τους αστυνομικούς να παρεμβαίνουν και να τον εμποδίζουν. «Ακόμα με απειλείς;» του είπε η 20χρονη στρεφόμενη προς το μέρος του συμπληρώνοντας απευθυνόμενη στους δικαστές ότι όταν ο κατηγορούμενος ενημερώθηκε για την αρχική της κατάθεση την απειλούσε πως θα σκοτώσει την ίδια και την οικογένεια της αν δεν την αλλάξει. «Με παίρνει τηλέφωνο μέσα από τη φυλακή και με απειλεί ότι θα με σκοτώσει όπως τον δικηγόρο», ανέφερε η μάρτυρας με τον κατηγορούμενο να αντιδρά λέγοντας «Αν είναι έτσι γιατί δεν την έχουμε σκοτώσει ακόμα;».

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο κατηγορούμενος ως ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές στην αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών» αρνήθηκε ότι εμπλέκεται σε συμβόλαια θανάτου. «Είναι χωρίς αντίκρισμα ο θόρυβος που έχει προκληθεί γύρω από το πρόσωπό μου, είναι πλασματική η εικόνα που δημιουργήθηκε για εμένα», ανέφερε μεταξύ άλλων υποστηρίζοντας πως ουδέποτε έδωσε εντολή στους φυσικούς αυτουργούς για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου αλλά και του συγκατηγορουμένου του μέσα στη φυλακή , ούτε για την επίθεση στο Μικρολίμανο. Μιλώντας δε για την υπόθεση εκβίασης γνωστού δικηγόρου ισχυρίστηκε πως απλώς ζήτησε πίσω τμήμα της αμοιβής του καθώς δεν παραστάθηκε σε υπόθεσή του. Επιπλέον, ο κατηγορούμενος ζήτησε να κληθεί ως μάρτυρας στο δικαστήριο ο Α. Αραβαντινός.