δολοφονία-του-κτηνοτρόφου-στο-αμάρι-σ-441844
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.07.2018 | 10:58

Δολοφονία του κτηνοτρόφου στο Αμάρι: Σήμερα απολογούνται τα δύο αδέρφια

Το κατώφλι του ανακριτή Ρεθύμνου αναμένεται να περάσουν σήμερα τα δύο αδέλφια – 24 και 25 χρόνων – που κατηγορούνται για την υπόθεση δολοφονίας του 63χρονου κτηνοτρόφου στο Άνω Μέρος Αμαρίου.

Ο 24χρονος, βασικός ύποπτος της δολοφονίας, είχε συλληφθεί από τις αρχές μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση ενώ μία ημέρα αργότερα ο 25χρονος αδερφός του επικοινώνησε με τις αρχές και παραδόθηκε.

Και οι δύο, υπό άκρα μυστικότητα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του 24χρονου ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση καθώς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του νεαρού αλλοδαπού που βρισκόταν μαζί με το θύμα. Στον 25χρονο αδελφό του ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην κατάθεσή του ο 24χρονος ομολόγησε την πράξη του ωστόσο ισχυρίστηκε πως είχε προηγηθεί συμπλοκή στη διάρκεια της οποίας η ζωή του απειλήθηκε από το θύμα με αποτέλεσμα να πυροβολήσει εναντίον του. Αντίθετα, ο μεγαλύτερος αδελφός του αρνήθηκε κάθε συμμετοχή του.

Τρεις σφαίρες δέχθηκε ο κτηνοτρόφος

Τουλάχιστον τρεις σφαίρες δέχθηκε ο 63χρονος κτηνοτρόφος που άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο αυτοκίνητό του μετά την δολοφονική επίθεση εναντίον του στο Άνω Μέρος Αμαρίου στο Ρέθυμνο.

Το βράδυ της Κυριακής διενεργήθηκε η νεκροψία – νεκροτομή στον 63χρονο από τον ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη όπου διαπιστώθηκε ότι οι σφαίρες βρήκαν τον κτηνοτρόφο στο κεφάλι και τον θώρακα.

«Δέχθηκε τουλάχιστον τρεις σφαίρες στο κεφάλι και στον θώρακα. Περιμένουμε κάποιες μετρήσεις για να δούμε ποια προκάλεσε τον θάνατο του 63χρονου ωστόσο τα τραύματα τόσο στο κεφάλι όσο και στον θώρακα θα μπορούσαν να ήταν θανατηφόρα. Στον θώρακα χτύπησε ζωτικά όργανα και στο κεφάλι προκάλεσε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο κ. Παπαδομανωλάκης.

Καλή η κατάσταση της υγείας του 23χρονου

Σε καλή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρεθύμνου ο 23χρονος συνοδηγός που τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του κτηνοτρόφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, τελικά δεν πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

«Η κατάσταση της υγείας του 23χρονου είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Η σφαίρα δεν χτύπησε κανένα ζωτικό όργανο ενώ οι γιατροί έκριναν πως δεν θα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργείο για αφαίρεσή της», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου, Γιώργος Φραγκιαδάκης.