δολοφονία-τοπαλούδη-τι-κατέθεσε-η-μητ-563877
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.02.2019 | 14:52

Δολοφονία Τοπαλούδη: Τι κατέθεσε η μητέρα του 21χρονου Ροδίτη

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο «φως» οι οποίες χτίζουν το προφίλ των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Τόσο οι καθηγητές τους αλλά και όσοι γνωρίζουν τον 19χρονο Αλβανό και τον 21χρονο Ροδίτη, κάνουν λόγο για δύο άτομα επιθετικά, με παραβατική συμπεριφορά, φόβος και τρόμος για όσους βρίσκονταν στο δρόμο τους.

Τα νέα στοιχεία της δικογραφίας που αποκαλύπτει η Real News δείχνουν πως ο 19χρονος Αλβανός και ο 21χρονος Ροδίτης είχαν προβληματίσει εδώ και καιρό τους δασκάλους τους οι οποίοι χτυπούσαν «καμπανάκι» στις οικογένειές τους, ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα όπως λένε οι ίδιοι.

Ενδεικτικό αυτού είναι η κατάθεση της μητέρας του 21χρονου που αποδίδει τα όποια προβλήματα του παιδιού της κατά το παρελθόν στις «κακές παρέες» και στη χρήση ναρκωτικών ουσιών οι οποίες «σταμάτησαν την πνευματική του ωρίμανση στην ηλικία κατά την οποία άρχισε τη χρήση», σύμφωνα με όσα της είπε ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ, στον οποίο απευθύνθηκε.

Αναφερόμενη στη συμπεριφορά του γιου της κατά τις ημέρες μετά τη δολοφονία και πριν αποκαλυφθεί ότι είναι ο ένας από τους δύο δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη, λέει πως δεν παρατήρησε κάτι διαφορετικό στη στάση του.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, όταν πλέον τους ειδοποίησαν από το Λιμενικό στη διαδρομή μέχρι το Λιμεναρχείο ο γιος της έκλαιγε και της είπε: «Μαμά, εγώ δεν θα μπορούσα να σκοτώσω την κοπέλα, προσπαθούσα να κλείσω τα αυτιά μου για να μην ακούω».

«Επρόκειτο για ένα παιδί αρκετά οξύθυμο και νευρικό με συχνές αλλαγές στη συμπεριφορά του και στο συναίσθημά του» αποκάλυψε φιλόλογος που έκανε ιδιαίτερα μαθήματα για σχεδόν 2 μήνες στον 21χρονο Ροδίτη όταν ήταν στη Β’ Γυμνασίου.

Χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι κάποιες στιγμές σηκωνόταν από τη θέση του και χωρίς λόγο χτυπούσε τη γροθιά στο τραπέζι και κλωτσούσε τις καρέκλες γιατί δεν ήθελε να κάνει μάθημα. Ειδοποίησα τη μητέρα του, όπως είχα καθήκον αλλά αυτή αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι το παιδί έχει αυτή την αρνητική συμπεριφορά».

Την ίδια στιγμή, η διευθύντρια στο 2ο Γενικό Λύκειο Ρόδου από όπου αποφοίτησε το 2017 ο 19χρονος Αλβανός αν και δεν ήταν τότε στο σχολείο λέει ότι «όταν μαθεύτηκε η δολοφονία της κοπέλας ήρθαν στο γραφείο μου κορίτσια από το σχολείο και μου είπαν ότι «από τον Α. έπρεπε να φεύγεις μακριά», δηλαδή ότι ήταν κάποιος που έπρεπε να αποφεύγει κανείς και ότι παρενοχλούσε επίμονα και για πολύ καιρό διάφορα κορίτσια μέσω messenger στο Facebook».