δολοφονία-σούζαν-ίτον-aνατροπή-για-τον-689122
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.10.2019 | 18:19

Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Aνατροπή για τον βιασμό από τις εξετάσεις DNA

Οι νέες εξελίξεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση της δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και «μούδιασμα» στην κοινωνία της Κρήτης.

Όπως προκύπτει από τις εργαστηριακές εξετάσεις του DNA δεν υπήρξε βιασμός της 60χρονης από τον 27χρονο καθ’ ομολογίαν δράστη. Ο ίδιος, πάντως, όταν ενημερώθηκε σχετικά από τον δικηγόρο του, και ενώ έχει ομολογήσει τον βιασμό, δεν αντέδρασε: «ήταν απόμακρος, στον δικό του κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του, Παντελής Ζέλιος.

«Η εργαστηριακή εξέταση έγινε από δείγμα που πήραμε από την περιοχή του κόλπου και του πρωκτού της θανούσας. Δεν ανευρέθη γενετικό υλικό που ταυτίζεται με αυτό του δράστη», ανέφερε μιλώντας στο cretapost ο συνήγορος του 27χρονου, Παντελής Ζέλιος ο οποίος τόνισε πως το θέμα πρέπει να διερευνηθεί ακόμα περισσότερο.

«Πρακτικά θέλω κι εγώ να το ψάξω λίγο. Έχω κάνει μία κουβέντα με κάποιους γιατρούς να μου εξηγήσουν κάποια θέματα γιατί θέλω να δω αν αυτό μετά βεβαιότητας μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε βιασμός.

Έτσι όπως το διαβάζω στην εργαστηριακή εξέταση δεν αποδεικνύεται ο βιασμός. Θέλω όμως να μιλήσω και μ’ έναν ειδικό για να δούμε αν αυτό το πράγμα μπορεί να αντικρουστεί επιστημονικά. Ναι μεν δε βρέθηκε γιατί ίσως δεν θα μπορούσε και να βρεθεί, γιατί έχουμε κι ένα δεδομένο της ομολογίας», τόνισε σχετικά ο κ. Ζέλιος.

Σε αντίθεση η εργαστηριακή εξέταση με την ομολογία

Η συγκεκριμένη εργαστηριακή εξέταση έρχεται σε αντίθεση με την ομολογία του 27χρονου ο οποίος ανέφερε τόσο στις αρχές όσο και στον δικηγόρο του πως εκείνος βίασε και σκότωσε την 60χρονη.

«Οι συζητήσεις που θα κάνω με τους ειδικούς ενδεχομένως να μας διαφωτίσει σε αυτήν την αντίθεση. Να δούμε αν όντως ο άνθρωπος είναι φαντασιόπληκτος. Σε αυτό βέβαια θα βοηθήσει και η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ζέλιος.

Απόμακρος ο 27χρονος στις φυλακές Τρίπολης

Ο 27χρονος καθ’ ομολογία δράστης φαίνεται πως δεν αντέδρασε όταν έμαθε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων του dna.

«Με τον 27χρονο μιλήσαμε μία φορά τηλεφωνικά. Του γνωστοποίησα ότι υπάρχει αυτό το δεδομένο αλλά δεν υπήρξε κάποια αντίδραση. Είναι απόμακρος, σαν να βρίσκεται στον κόσμο του. Δεν μου λέει κάτι περαιτέρω», ανέφερε σχετικά ο κ. Ζέλιος ο οποίος παράλληλα τόνισε πως και η οικογένεια του 27χρονου έχει ενημερωθεί για τις εξελίξεις χωρίς κι εκείνη να αντιδράσει.

Την προηγούμενη βδομάδα ορίστηκε ο πραγματογνώμονας που θα εξετάσει ψυχιατρικά τον 27χρονο καθ’ ομολογία δράστη.

«Με ενημέρωσαν ότι ορίστηκε η ψυχίατρος και ότι ενδεχομένως μέχρι να Χριστούγεννα να έχουμε τη γνωμάτευση. Η διαδικασία είναι λίγο χρονοβόρα γιατί θα χρειαστεί ο 27χρονος να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική και να εξεταστεί σε διάφορα περιβάλλοντα», επεσήμανε ο συνήγορος του καθ’ ομολογία δράστη.