δολοφονία-μάριου-παπαγεωργίου-καταδ-640270
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.06.2019 | 13:42

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Καταδίκη των κατηγορουμένων ζητά η εισαγγελέας

«Ο Μάριος δεν έχει επιστρέψει και δεν θα επιστρέψει, γιατί είναι νεκρός. Τον σκότωσε ο Π.Μ (σ.σ. πρόκειται για τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης απαγωγής του Μ. Παπαγεωργίου) με τους συνεργούς του. Του κατάφεραν το θανατηφόρο πλήγμα. Οι ενέργειες του κατηγορουμένου δεν ήταν τυχαίες. Οι χειρισμοί του ήταν προσεκτικά σχεδιασμένοι. Γιατί σκότωσε το Μάριο; Μόνο εκείνος και οι συνεργοί του ξέρουν». Αυτό ανέφερε σήμερα στη δίκη για την υπόθεση της απαγωγής και εξαφάνισης του Μάριου Παπαγεωργίου, η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου (δεύτερος βαθμός), ζητώντας να κηρυχθεί ένοχος ο φερόμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης Π.Μ για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αρπαγής, απόπειρας εκβίασης και σύστασης συμμορίας. Ακόμη, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε ενοχή για τρεις ακόμη κατηγορούμενους της υπόθεσης για επί μέρους πράξεις, ενώ δεν απέκλεισε να προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων και σε βάρος άλλων προσώπων.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης για τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης, καθώς όπως ανέφερε, ήταν εκείνος που έδωσε το τελικό χτύπημα στον αδικοχαμένο νεαρό, τον Αύγουστο του 2012.

Η εισαγγελέας είπε μεταξύ άλλων στην αγόρευσή της πως ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης: «Ήταν εκείνος που έστησε την απαγωγή και προσποιούταν δήθεν τον διαπραγματευτή και απέτρεπε τη μητέρα να πάει στην αστυνομία. Κατάφερε να αποτελεί τον πιο στενό φίλο της Βαρβάρας Θεοδωράκη (μητέρα του Μάριου) εκμεταλλευόμενος την αδυναμία στο γιο της. Ο βαθμός εξάρτησης της ήταν τέτοιος που δεν αντιδρούσε σε ό,τι της έλεγε, είχε μετατραπεί σε άβουλο πιόνι του».

Ακόμη, η εισαγγελέας ανέφερε: «Όταν ο Μάριος έρχεται αντιμέτωπος με τον βασικό Π.Μ, βλέπει τι κάνει ο άνθρωπος που ο νεαρός είχε τοποθετήσει πάνω από τα ανθρώπινα μέτρα. Τότε ο Μάριος βλέπει το αληθινό πρόσωπο του κατηγορουμένου που τον θεωρούσε ως πατέρα και αντιδρά, κάτι που δεν άρεσε στον κατηγορούμενο που σκέφτεται: ποιος είναι αυτός που αντιδρά έτσι; Ποιος είναι αυτός που θα του ακυρώσει το χρόνιο σχεδιασμό; …Τότε ο κατηγορούμενος παίρνει τον πυροσβεστήρα και του επιδίδει καίριο πλήγμα. Λόγω του τραυματισμού ο Μάριος θα καταλήξει λίγες ημέρες μετά”.

Κατά την εισαγγελέα ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης εκτός από την αρπαγή και τη δολοφονία του Μάριου είχε σχεδιάσει ή να απαγάγει και τη μητέρα του ή να τη ληστέψει, προκειμένου να καταφέρει τελικά να αποσπάσει τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει η Βαρβάρα Θεοδωράκη.

Τα σχέδιά του, όμως, αυτά απέτυχαν σύμφωνα με την εισαγγελέα καθώς ο κατηγορούμενος «δεν υπολόγισε την επιμονή και την αντοχή της μάνας, η οποία βλέποντας ότι έχει χάσει τα ίχνη του παιδιού της μετασχηματίζεται σε ατσάλι». Να σημειωθεί πως ο φερόμενος ως εγκέφαλος για της απαγωγής και εξαφάνισης του Μ. Παπαγεωργίου έχει καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό σε ισόβια.

Τέλος, σήμερα, στο δικαστήριο και μετά την αγόρευση της εισαγγελέως προσκομίστηκε σημαντικό έγγραφο το οποίο προέρχεται από πρώην συγκρατούμενης της συζύγου του βασικού κατηγορούμενου.

Στο έγγραφο αυτό, η πρώην κρατούμενη αναφέρει ότι την περίοδο 2014-2015 που βρισκόταν στις φυλακές Ελαιώνα Θηβών, η σύζυγος του Π. Μ της είχε αναφέρει ότι η απαγωγή του Μάριου διαπράχθηκε με σκοπό τα λύτρα, ότι ο 26χρονος έχει δολοφονηθεί και πως η σορός του κάηκε στο Άνω Διακοφτό Αχαιας.