δολοφονία-γρηγορόπουλου-σήμερα-η-από-662890
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.06.2022 | 08:25

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Σήμερα η απόφαση για το ελαφρυντικό Κορκονέα

Υπενθυμίζεται, ότι ο άνθρωπος που δολοφόνησε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο το 2008, έλαβε ελαφρυντικό στο δεύτερο βαθμό εκδίκασης της υπόθεσης με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια και να βρεθεί εκτός φυλακής. Ωστόσο, ασκήθηκε αναίρεση από τον Άρειο Πάγο, οδηγώντας την υπόθεση πίσω στο ΜΟΕ Λαμίας προκειμένου να συζητηθεί ξανά το ελαφρυντικό.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, ο Εισαγγελέας Εφετών Λαμίας, Σταύρος Μαντουδάκης, ζήτησε από το δικαστήριο να υιοθετήσει την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του πρώην Ειδικού Φρουρού για ανθρωποκτονία από πρόθεση του 15χρονου Αλέξη με άμεσο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. «Ο Κορκονέας δεν άξιζε το ελαφρυντικό που του δόθηκε» ανέφερε χαρακτηριστικά και αποδήμησε πλήρως την προηγούμενη απόφαση δικαστηρίου το 2019 που αναγνώριζε το ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο.

Μάλιστα, έκανε εκτενή ανάλυση όλων των σημείων του κατηγορητηρίου, κάνοντας λόγο για αστείες δικαιολογίες, όπως εκείνη ότι ο Κορκονέας «είχε άγχος για την ΕΔΕ» και συμπληρώνοντας ότι «για κάποια άλλα πράγματα έπρεπε να έχει άγχος ο κ. Κορκονέας».

Η διαδικασία ήταν αρκετά έντονη με διακοπές και λογομαχίες, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε τον αποκλεισμό των δικηγόρων της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τη διαδικασία. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να αγορεύσουν οι συνήγοροι του Κορκονέα και στη συνέχεια του δικαστήριο να εκδώσει την απόφαση του.