δολοφονία-γαρυφαλιάς-ήταν-καλό-παιδ-1095994
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.11.2022 | 22:27

Δολοφονία Γαρυφαλιάς: «Ήταν καλό παιδί και άριστος μαθητής» – Προκαλούν οι γονείς του κατηγορούμενου

Η δίκη για την ανθρωποκτονία της Γαρυφαλιάς Ψαράκου, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στη Φολέγρανδρο το καλοκαίρι του 2021, συνεχίστηκε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σύρου υπό δρακόντεια μέτρα.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, σήμερα κατέθεσαν οι συγγενείς του κατηγορούμενου.

«Καλό παιδί και άριστος μαθητής»
Αρχικά, η μητέρα του μίλησε για τα καλύτερα λόγια για τον υιό της, κάνοντας λόγο για έναν άριστο μαθητή, ο οποίος ουδέποτε είχε δώσει αφορμή με την συμπεριφορά του, τόσο στο σπίτι του όσο και ζωή του.

Ένα παιδί που, όπως είπε, δεν έπαιρνε καμία πρωτοβουλία αν κάτι του συνέβαινε, ενώ σύμφωνα με την ίδια ήταν ιδιαίτερα κλειστό παιδί, μέχρι που απέφευγε να βρίσκεται μέχρι και με συγγενείς, λέγοντας ότι είχε πάντα κάποια υποχρέωση, κάτι που αρχικά δεν θεώρησαν ότι πρόκειται για κάτι το ανησυχητικό.

Τόσο οι γονείς, όσο και η αδερφή του κατ’ ομολογίαν δράστη, κατέθεσαν ότι ο 30χρονος από το 2014 παρουσίαζε ψυχωτικά επεισόδια, τα οποία παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με αποτέλεσμα η μητέρα του να τον επισκέπτεται συχνά στην Αθήνα καθώς άρχισαν να τις μπαίνουν κάποιες σκέψεις ότι κάτι περίεργο συμβαίνει.

Σύμφωνα με όλους μάρτυρες, ο 30χρονος παρουσίαζε μία ψυχική αστάθεια κάτι το οποίο τον οδήγησε πολλές φορές να επισκεφθεί ειδικούς, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι έπασχε από διπολική διαταραχή, ενώ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις αγωγές των δύο ψυχολόγων και ενός ψυχιάτρου που τον παρακολουθήσαν.

Ο 30χρονος δεν ακολουθούσε κατά γράμμα τις αγωγές, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει μέχρι και το 2021 διάφορα ψυχωτικά επεισόδια. Όπως ανέφερε η μητέρα του κατηγορούμενου είχε εμμονές ότι είναι υιοθετημένο παιδί και ότι τον παρακολουθούν, έκλεινε τα αυτιά του, ενώ ένα μήνα πριν πάει στην Φολέγανδρο έπαθε μια ακόμα κρίση.

Όσον αφορά στη σχέση του με τη Γαρυφαλλιά την οποία γνώρισε μέσω κοινής παρέας, οι γονείς του κατηγορούμενου είπαν ότι την είχαν δει όταν ερχόταν στο σπίτι τους, ενώ για τις διακοπές στη Φολέγανδρο, προσπάθησαν να τον αποτρέψουν, προτείνοντας του τις παραλίες της Μεσσηνίας και της Λακωνίας.

Ήξεραν ότι έκανε χρήση ναρκωτικών
Από την πλευρά του, ο πατέρας του 30χρονου δράστη, κατέθεσε και για τις δραματικές στιγμές αμέσως μετά τον θάνατο της άτυχης Γαρυφαλλιάς, καθώς ήταν ο πρώτος άνθρωπος που βρέθηκε στην Φολέγανδρο.

Κατά τη διάρκεια των καταθέσεων έγινε λόγος και για χρήση κάνναβης από τον κατηγορούμενο κατά το παρελθόν και το οποίο το είχε καταλάβει τόσο ο ένας ψυχολόγος όσο και η αδελφή του, της οποίας το είπε φίλος ο οποίος είχε έρθει βρεθεί σε κοινή παρέα μαζί του και κατάλαβε ότι κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Αναφερόμενοι για το τι ακολούθησε μετά το τραγικό συμβάν στην Φολέγανδρο, υποστήριξαν ότι ο 30χρονος δεν είχε καμία επαφή με το περιβάλλον.

«Μας πήραν τηλέφωνο και μας ενημέρωσαν ό Δημήτρης κατηγορείται για δολοφονία. Την επόμενη ημέρα φύγαμε για την Φολέγανδρο, παρόλα αυτά δεν μας επέτρεψαν να τον δούμε. Όταν καταφέραμε να τον δούμε, διαπιστώσαμε ένα παιδί φοβισμένο και ταραγμένο, το οποίο ούτε που μας γνώρισε» κατέθεσε ο πατέρας του.

Έκαναν γνωστό ότι τον επισκέπτονταν κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στο επισκεπτήριο στην ψυχιατρική κλινική της φυλακής και πάλι δεν ήταν σε θέση να τους μιλήσει.

Τέλος, η αδελφή του 30χρονου, η οποία μίλησε για την κοντινή σχέση που είχαν σαν αδέλφια, ενώ κατά την διάρκεια της καραντίνας ήταν σχεδόν μαζί στο σπίτι της. Η ίδια μίλησε και για προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ο αδελφός της.

Στο τέλος της ημέρας, ο πατέρας της Γαρυφαλλιάς ζήτησε να τελειώσει το δικαστήριο διότι ταλαιπωρούνται ψυχικά, σωματικά και οικονομικά καθώς πηγαινοέρχονται στην Πελοπόννησο. Τότε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, του γνωστοποίησε ότι ο συνήγορος τους είχε δηλώσει κώλυμα για αυτό και υπάρχουν διαφορετικές ημερομηνίες, ενώ όλο έχουν όλη την καλή θέληση στις επόμενες διαδικασίες να βρουν μια καλύτερη λύση έτσι ώστε να ολοκληρωθεί στο δικαστήριο