δολοφονία-γ-καραϊβάζ-πού-στρέφονται-ο-894037
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.04.2021 | 09:19

Δολοφονία Γ. Καραϊβάζ: Πού στρέφονται οι έρευνες -Οι 4 μάρτυρες

Θλίψη και αντιδράσεις τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας, προκαλεί η ενέδρα θανάτου και η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ χθες το μεσημέρι έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, με τις αστυνομικές έρευνες να διεξάγονται σε κάθε κατεύθυνση για τον εντοπισμό των 2 δραστών και των ηθικών αυτουργών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου και αυτός που έδωσε την εντολή δολοφονίας κρύβεται στον υπόκοσμο, ενώ αναμένονται απαντήσεις από τη βαλλιστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Δολοφονία Γ. Καραϊβάζ – 4 μάρτυρες περιέγραψαν την εκτέλεση

Τα συλλυπητήρια προς τους οικείους του έστειλαν όλα τα κόμματα, τη βαθιά της θλίψη εξέφρασε η ΕΣΗΕΑ και ζήτησε τη διαλεύκανση του εγκλήματος, ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και από την ΕΕ. Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μία απεχθής και δειλή πράξη, τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ να αποσαφηνιστεί εάν η δολοφονία έχει σχέση με τη δουλειά του Γιώργου Καραϊβάζ, και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι, ζήτησαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, και η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς.

«Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ στην Ελλάδα σήμερα είναι μια τραγική υπενθύμιση ότι η δημοσιογραφία είναι ένα επικίνδυνο επάγγελμα στην Ευρώπη», σημειώνει η κα Μιγιάτοβιτς, σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Η κ. Μιγιάτοβιτς καλεί τις Αρχές «να ερευνήσουν επειγόντως και πλήρως αυτό το έγκλημα και να διασφαλίσουν ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν».