δολοφονία-δώρας-ζέμπερη-σήμερα-αναμ-504491
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.10.2022 | 08:22

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Σήμερα αναμένεται η εισήγηση της εισαγγελέως

Συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την υπόθεση της δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη, έπειτα από διακοπή τριών μηνών λόγω καλοκαιριού.

Σήμερα μάλιστα αναμένεται η εισαγγελική αγόρευση επί της ενοχής του κατηγορούμενου, του Εμμανουήλ Σοροπίδη. Στην συνέχεια δεν αποκλείεται δικαστές και ένορκοι που συγκροτούν το δικαστήριο να ανακοινώσουν και την τελική απόφασή τους.

Στις καταθέσεις τους στο Εφετείο, οι γονείς της άτυχης κοπέλας είχαν ζητήσει νέα έρευνα για τις συνθήκες δολοφονίας του παιδιού τους, υποστηρίζοντας πως τα κίνητρα για τη δολοφονία της κόρης τους αφορούν τις υποθέσεις που είχε χρεωθεί η 32χρονη στη ΔΟΥ Πειραιά όπου εργάζονταν.

«Το παιδί το σκότωσαν από υπόθεση της δουλειάς. Ο δολοφόνος κατηγόρησε γνωστό μεγαλοδικηγόρο ότι τον πλήρωσε για να τη σκοτώσει. Τι κάνατε με αυτό; Φέρτε εδώ τους πραγματικούς δολοφόνους. Αυτός (ο Εμ. Σοροπίδης) είναι πιόνι! Εγώ πιστεύω ότι στη δουλειά της ξέρουν!», είχε αναφέρει στην κατάθεσή του ο πατέρας της 32χρονης.

«Δεν πιστεύω πως έγινε για να της πάρει τα πέντε ευρώ και την τσάντα. Την παρακολουθούσε μάθαμε, γύριζε γύρω από το σπίτι μας. Δεν είμαι σίγουρη ότι το έκανε για να πάρει ναρκωτικά. Μπορεί κάποιος να τον έβαλε να το κάνει. Γιατί μου σκότωσε το παιδί μου;», υποστήριξε η μητέρα.

Στο δικαστήριο ακούστηκε και η κατάθεση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, που με τη σειρά του τόνισε πως τα χτυπήματα που δέχθηκε η Δώρα Ζέμπερη ήταν συγκεντρωμένα στο θώρακα και την καρδιά. «Το πού τοποθετούνται τοπογραφικά τα χτυπήματα δείχνει ότι υπήρχε η πρόθεση να σκοτώσει. Γνωρίζουμε ότι όταν χτυπάς στο θώρακα μπορεί να αποβεί θανατηφόρο», δήλωσε.