δολοφονία-άλκη-σε-εξέλιξη-η-απολογία-τ-992070
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.02.2022 | 19:32

Δολοφονία Άλκη: Σε εξέλιξη η απολογία του 22χρονου

Δολοφονία Άλκη: Ενώπιον της έβδομης τακτικής ανακρίτριας βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα, ώστε να απολογηθεί ο 12ος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του αδικοχαμένου Άλκη. Ο ίδιος φέρεται να αρνείται τη συμμετοχή του στο άγριο έγκλημα, τονίζοντας ότι δεν εγκατέλειψε το όχημα, ούτε γνώριζε για τον οπλισμό που μετέφεραν οι υπόλοιποι και την επικείμενη επίθεση.

Πρόκειται για τον 22χρονο με αρχικά ονόματος Τ.Κ, ή αλλιώς «Ντίνος» και διώκεται -μεταξύ άλλων- για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, πράξη που βαρύνει και τους 11 συγκατηγορούμενούς του, που κρίθηκαν ήδη προφυλακιστέοι.

Μάλιστα, είναι ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου (γκρι Polo), το οποίο εμπλέκεται στο φονικό επεισόδιο, και φέρεται από εκείνο να κατέβηκαν οι πιο «σκληροί» χούλιγκανς.

Κατέθεσαν οι φίλοι του Άλκη

Παράλληλα, στο γραφείο της ανακρίτριας βρέθηκαν νωρίς το απόγευμα οι φίλοι του Άλκη, οι οποίοι κατέθεσαν και περιέγραψαν το στυγερό έγκλημα. Οι νεαροί αύριο το πρωί θα βρεθούν απέναντι στους 12 κατηγορούμενους, σε ειδικό χώρο στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της έρευνας για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αναφορικά με τη διαδικασία της αναγνώρισης, ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη, εξήγησε ότι τα θύματα καλούνται να περιγράψουν τα πρόσωπα που θα αναγνωρίσουν και να πουν οτιδήποτε θα μπορούσε να βοηθήσει την δικαιοσύνη για να έχει αξιόπιστα αποδεικτικά.