δολοφονία-άλκη-h-συμμορία-των-11-που-τον-σ-989540
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.02.2022 | 09:53

Δολοφονία Άλκη: H συμμορία των 11 που τον σκότωσε (βίντεο, φωτο)

Αποκαλυπτικά βίντεο και φωτογραφίες που περιέχονται στη δικογραφία για την υπόθεση της δολοφονίας του άτυχου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει το protothema.gr.

Μέσα από το υλικό, αποτυπώνεται το σκηνικό του τρόμου που κόστισε τη ζωή στον 19χρονο φοιτητή. Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου Άλκη κ. Αλέξης Κούγιας επεσήμανε πως «Τίποτα δεν θα μείνει στην σκιά. Όλοι θα καταδικαστούν για όλα».

Παράλληλα συνεχίζονται οι απολογίες των εμπλεκομένων στην υπόθεση της δολοφονίας, με τους δύο από αυτούς να κρίνονται προφυλακιστέοι.

Μέσα απο τη δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνονται βίντεο και φωτογραφίες και παρουσιάζει το protothema.gr, ξεδιπλώνεται λεπτό προς λεπτό το σκηνικό του θανάτου με τους συλληφθέντες να δίνουν ο ένας τον άλλο προσπαθώντας να αποτινάξουν απο πάνω τους την ευθύνη της ανθρωποκτονίας του Άλκη Καμπανού και της απόπειρας ανθρωποκτονίας των δύο φίλων του.

Βίντεο ντοκουμέντα: Το σκηνικό του τρόμου, την ώρα της καταδρομικής επίθεσης

Δολοφονία Άλκη 1
Δολοφονία Άλκη 2

Ακολουθούν φωτογραφίες από τα ευρήματα της αστυνομίας στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη:

drepani1
drepani2
drepani3
drepani4

Φωτογραφίες ντοκουμέντα: Αυτοί είναι οι 11 που εμπλέκονται στη δολοφονία του Άλκη

Την ίδια ώρα, σεσημασμένοι χούλιγκαν με βαρύ παρελθόν σε υποθέσεις οπαδικής βίας και μέλη του συνδέσμου οπαδών του ΠΑΟΚ επί της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού στην Θεσσαλονίκη είναι οι περισσότεροι από τους 11 ταυτοποιημένους συμμετέχοντες στην δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και την απόπειρα ανθρωποκτονίας των δυο φίλων του την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου στην περιοχή της Χαριλάου.

Το κουβάρι των συλλήψεων άρχισε να ξετυλίγεται μόλις λίγες ώρες μετά την φονική επίθεση, όταν οι αστυνομικοί κατάφεραν μέσα από βίντεο να ταυτοποίησουν τον οδηγό του ενός από τα τρία αυτοκίνητα, που εντοπίστηκαν μεταξύ των οδών Θεοδώρου Γαζή και Νικ.Πλαστήρα.

Μέχρι αυτή την ώρα από την σκληρή ομάδα των χούλιγκαν έχουν συλληφθεί οι 10, ενώ για τον έναν που πρόλαβε να διαφύγει στην Αλβανία έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Σημειώνεται πάντως πως είναι γνωστός στις αρχές και στις φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στους 11 εμπλεκομένους, συμπεριλαμβάνεται και αυτός, αφού έχει και στο παρελθόν απασχολήσει τις αρχές.

Έτσι πρώτος συνελήφθη 24ώρες μετά τη δολοφονία ο 23χρονος Αλβανός, ενώ λίγες μέρες αργότερα ακολούθησε η σύλληψη ακόμη οκτώ ατόμων. Χθες παραδόθηκε στην αστυνομία ο 25χρονος «Αθηναίος», τον οποίο αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι αναζητούνταν στην Αθήνα, ενώ σήμερα εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σε βάρος του 20χρονου Αλβανού, που κατάφερε να διαφύγει στην Αλβανία.

Από τους 11, εκείνοι που φαίνεται να έχουν απασχολήσει τις έρευνες είναι οι τέσσερις, για τους οποίους έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής και τα περισσότερα στοιχεία, ενώ για τους υπόλοιπους αναμένονται λεπτομέρειες.

Ο 23χρονος Afksentos Carciu 

Όπως έγινε γνωστό από την πρώτη κιόλας ώρα της σύλληψής του ο 23χρονος Afksentos Carciu  ήταν υπόδικος για συμπλοκή με μαχαίρια μεταξύ οπαδών το 2019, κοντά στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης», κατά την οποία είχε τραυματίσει ένα άτομο.

Κατά την σύλληψη του οι αστυνομικοί βρήκαν επάνω του τα κλειδιά του συνδέσμου επί της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού με αποτέλεσμα να το επισκεφτούν και μέσα εκεί να βρεθούν αναδιπλούμενοι σουγιάδες, κράνη, βεγγαλικά χειρός, κροτίδες, διάφορα εργαλεία (όπως φτυάρια, σφυριά), δικράνια, μεταλλικοί σωλήνες και ξύλινα ρόπαλα.

dolofonia_alki_thessaloniki_dolofonos_xr

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σχηματιστεί σε βάρος του δεύτερη δικογραφία και να δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για πέντε πράξεις και συγκεκριμένα: λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη, κατοχή κροτίδων, παράνομη οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών αλλά και χρηματική ποινή 2.200 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: «Ο Κουμαρόπουλος κρατούσε το δρεπάνι και ο Βελαλόπουλος χτυπούσε με το κοντάρι», λέει στην απολογία ο 23χρονος

Ο 23χρονος Αλβανός μέχρι στιγμής για την δολοφονική επίθεση έχει ισχυριστεί πως βρισκόταν στο σημείο, ωστόσο δεν ήταν εκείνος που αφαίρεσε την ζωή του 19χρονου. Ο ίδιος σύμφωνα και με τα βίντεο ήταν ο οδηγός του λευκού Citroen, αλλά κι εκείνος που φαίνεται να κατονόμασε τους υπόλοιπους. Όπως έχει παραδεχτεί στο αυτοκίνητο εκτός από τον ίδιο επέβαινε και ο 20χρονος που έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο

Για την περίπτωση του 20χρονου, με καταγωγή από την Αλβανία εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης, το οποίο βρίσκεται ήδη στα χέρια των αλβανικών αρχών καθώς θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως εκεί διέφυγε λίγες ώρες μετά την δολοφονία του Άλκη. Ο 20χρονος είναι φίλος του 23χρονου, ενώ από κοινού είχαν απασχολήσει τις Αρχές και για την παρόμοια επίθεση του 2019, επίσης στην περιοχή του Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Είναι οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ και μέλος στον ίδιο σύνδεσμο με τον 23χρονο. Λέγεται μάλιστα πως έχει στο πόδι του ένα τατουάζ με την ημερομηνία ίδρυσης της ομάδας του «δικέφαλου του Βορρά».

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές ο 20χρονος κατάφερε να διαφύγει στην Αλβανία με αυτοκίνητο μία μέρα μετά τη φονική επίθεση δίχως να κινήσει υποψίες καθώς μέχρι εκείνη την ώρα δεν εκκρεμούσε κανένα ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Ο «Αθηναίος» από την Τήνο

Εν τω μεταξύ προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο 25χρονος από την Αθήνα, ο οποίος παραδόθηκε χθες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Ο 25χρονος Αλέξανδρος Βελαλόπουλος, επονομαζόμενος και «Αθηναίος», χαρακτηρίζεται από τις Αρχές ως σκληρός χούλιγκαν της θύρας 4 του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βελαλόπουλος, ο οποίος κατοικεί σε περιοχή της Αθήνας, ζούσε τον προηγούμενο χρόνο στη Θεσσαλονίκη, όπου και εργαζόταν ως ντελιβεράς. Ο 25χρονος, στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και κυρίως ότι εκτέλεσε την ανθρωποκτονία. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, ο ίδιος θέλησε να παραδοθεί στις αρχές και βρίσκεται στην διάθεσή τους.

athinaios-main

Ο «Αθηναίος» φαίνεται να είχε διαφύγει στην Αθήνα μετά την δολοφονική επίθεση, ενώ λέγεται πως την απόφαση να παραδοθεί την πήρε όταν επικοινώνησε με την μητέρα του, στην οποία αποκάλυψε την αλήθεια. Εκείνη χωρίς να σκεφτεί τίποτε άλλο του ζήτησε να παραδοθεί.

Ο «Αθηναίος», όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούν, είναι «καθαρός», δεν έχει συλληφθεί ποτέ, ούτε καν προσαχθεί.

Ο 21χρονος Γιάννης Κουμαρόπουλος

Όλοι σχεδόν οι συλληφθέντες έχουν «φωτογραφίσει» έναν 21χρονο Έλληνα Γιάννη Κουμαρόπουλο ως τον δράστη της δολοφονίας του Άλκη. Στην απολογία του μάλιστα ο 23χρονος Αλβανός ήταν ο πρώτος που τον κατονόμασε αναφέροντας τα εξής : «… ύστερα από λίγη ώρα επιστρέψαμε όλοι στα γραφεία του Συνδέσμου στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Εκεί έφτασαν και τα έτερα άτομα, που επέβαιναν στα άλλα δύο αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ο 21χρονος, ο οποίος μπροστά σε όλους μας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Eκανα μαλ… Ξέχασα εκεί το δρεπάνι”.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία πρόκειται για τον οδηγό του δεύτερου αυτοκίνητου, το οποίο συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση. Λέγεται πως ο Γ.Κ είναι πρώην ποδοσφαιριστής στην παιδική ομάδα του ΠΑΟΚ, υπάλληλος σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας υποδημάτων και οργανωμένος στη Θύρα 4.

Δείτε φωτογραφίες, οι 11 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη: 

sil1
DOLOFONIA_1
sil3
sil5
sil4
sil2
DOLOFONIA_2
DOLOFONIA_3
listt
DOLOFONIA_4
DOLOFONIA_5
thess_dolofonia_alki_kleidia
thess_dolofonia_alki_simeio
thess_dolofonia_alki_amaxi