δολοφονία-άλκη-διέφυγε-από-την-ελλάδα-2-872535
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.02.2022 | 13:12

Δολοφονία Άλκη: Διέφυγε από την Ελλάδα 20χρονος συνεργός

Δολοφονία Άλκη: Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό όσων συμμετείχαν στη δολοφονία του Άλκη, αίσθηση προκαλεί η πληροφορία που έρχεται από τοπικό μέσο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία ένας 20χρονος ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί από τις αρχές, κατάφερε να διαφύγει από τη χώρα την Πέμπτη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το thestival.gr, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν χθες το μεσημέρι. Όταν αναζήτησαν το όνομά του στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το προηγούμενο βράδυ ταξίδεψε για την Αλβανία.

Ο 20χρονος συμμετείχε σε οπαδική επίθεση το 2019

Ο 20χρονός, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, είναι στενός φίλος του 23χρονου Αλβανού που έχει συλληφθεί και κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη. Οι δυο τους ανήκουν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών. Τον Μάρτιο του 2019 είχαν επιτεθεί από κοινού σε δύο οπαδούς του Άρη, στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους τον είχε ταυτοποιήσει ως δράστη για την επίθεση και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία. Για τον 20χρονο θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Κούγιας: Φοβάμαι μήπως έχουν διαφύγει

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη, σε δήλωσή του σε εφημερίδα, εξέφρασε επίσης την ανησυχία του ότι οι συνεργοί του εγκλήματος μπορεί να έχουν διαφύγει από τη χώρα. Επικαλούμενος μάλιστα τον πρόεδρο του Άρη, κ. Καρυπίδη σημείωσε: «Ακόμα δεν έχουν γίνει άλλες συλλήψεις, εκτός του 23χρονου και εύχομαι να μην δικαιωθεί ο Καρυπίδης, που μου είπε ότι θα το φορτώσουν σε αυτόν τον Αλβανό που συνέλαβαν και οι άλλοι θα την κοπανήσουν».