δολοφονία-άλκη-αναγνωρίστηκε-ο-20χρονο-992433
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.02.2022 | 15:15

Δολοφονία Άλκη: Αναγνωρίστηκε ο 20χρονος Αλβανός – Ολοκληρώθηκε η διαδικασία

Τέσσερις ώρες διήρκησε η διαδικασία της αναγνώρισης των κατηγορουμένων της σκληρής δολοφονίας του Άλκη, από τους τέσσερις φίλους του που έζησαν μαζί του την αποκαρδιωτική δολοφονία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΑΪΝΑ

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δραστών, τόνισαν πως αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους παράγοντες που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά κυρίως στην ανακρίτρια που έχει αναλάβει την πολύκροτη υπόθεση.

Όπως προέκυψε, κάποιος από τα θύματα αναγνώρισε τον 20χρονο Αλβανό, ο οποίος φέρεται να ρώτησε τους φιλάθλους του Άρη «τι ομάδα είστε;». Ο ίδιος, είναι ο συνοδηγός του πρώτου αυτοκινήτου, ο οποίος φέρεται ότι χρησιμοποίησε το μαχαίρι και κατά την διάρκεια της συμπλοκής, τραυματίστηκε στο χέρι.

Ωστόσο, οι τέσσερις μάρτυρες δεν αναγνώρισαν ποιος ή ποιοι κατάφεραν τα θανατηφόρα χτυπήματα στον Άλκη.

Τι λένε οι δικηγόροι των κατηγορουμένων

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 23χρονου Ν.Κ. κ. Νικόλαο Πετρίδη, από την διαδικασία της αναγνώρισης «ο εντολέας μου δεν έχει αναγνωριστεί από κανένα από τα θύματα. Ουσιαστικά αποδεικνύεται αυτό που υποστηρίζαμε από την αρχή. Σύντομα θα υπάρξει μια πλήρη εικόνα».

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης του 21χρονου Ο.Τ. κ. Νίκος Ζήνδρος, ανέφερε ότι «ήταν το επιστέγασμα μιας υποδειγματικά ταχέως διεξαχθείσας ανάκρισης, η οποία θεωρώ πλέον ότι διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για να πάμε σε μια δίκαιη δίκη. Θεωρώ ότι αυτό ολοκλήρωσε τον κύκλο της οριοθέτησης του ρόλου του καθενός και της ευθύνης του καθενός».

Η κα Κική Πακιρτζίδου που εκπροσωπεί τον 21χρονο Σ.Σ που φέρεται να ήταν στο δεύτερο όχημα δήλωσε πως «η διαδικασία ολοκληρώθηκε, υπήρξαν όλα τα εχέγγυα εκ μέρους του Τμήματος Κατά Ζωής. Οι μάρτυρες είδανε όλους τους κατηγορουμένους, δεν υπήρχε αναγνώριση από άποψη χαρακτηριστικών, ποιος χτύπησε, ποιος δεν χτύπησε. Πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται και θα έπρεπε κανονικά να έχει ενσωματωθεί στη δικογραφία η ιατροδικαστική έκθεση, κάτι το οποίο νομίζω ότι είναι ένα από τα πιο κρίσιμα έγγραφα στην υπόθεση».

Σημείωσε δε ότι «οι μάρτυρες είχαν όλον τον χρόνο κατά τη διαδικασία αλλά δυστυχώς δεν ήτανε σε θέση να αναγνωρίσουν κανένα πρόσωπο».

Από την πλευρά της, η κα Σοφία Νανούση, συνεργάτης του κ. Σιμόπουλου, που εκπροσωπεί, τον 23χρονο ο οποίος ήταν ο πρώτος συλληφθέντας της υπόθεσης ανέφερε πως δεν αναγνωρίστηκε από κανέναν από τα θύματα.

Η ίδια επισήμανε πως υπήρξαν αναφορές ότι κάποιο από τα άτομα αυτά, μοιάζει με έναν από τους δράστες.