δείτε-τον-παπα-γκάλη-ο-σπανούλης-πή-447985
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.02.2018 | 10:37

Δείτε τον «παπα-Γκάλη»: «Ο Σπανούλης πήρε το “7” από μένα»

Εκπληκτοι έμειναν οι θεατές ενός αγώνα μπάσκετ του εργασιακού πρωταθλήματος Κρήτης, όταν είδαν έναν κληρικό να μην κατευθύνεται προς την εξέδρα για να τον παρακολουθήσει, αλλά να… βγάζει τα ράσα του και να φοράει αθλητική περιβολή μπαίνοντας στη βασική πεντάδα της ομάδας των σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών του νησιού!

Ο π. Γεώργιος Κουγιουμουτζάκης, που είναι εφημέριος του Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής στο Χώνος Μυλοποτάμου της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνου, αγωνίζεται ως περιφερειακός και σκοράρει με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας τόσο στα δίποντα όσο και από τη γραμμή των 6,75! Οπως λέει με χιούμορ στην «Ορθόδοξη Αλήθεια» για τη φανέλα του με το 7, «δεν πήρε το νούμερο από τον Σπανούλη, αλλά ο… Σπανούλης από αυτόν»!

Το μπάσκετ άρχισε για τον ιερωμένο πριν από 30 χρόνια, με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από την Εθνική ομάδα του Γκάλη, του Γιαννάκη, του Φασούλα και του Χριστοδούλου.

«Την πρώτη χρονιά έπαιξα στον ΟΦΗ και μετά πήρα μεταγραφή και έπαιξα στον Κρόνο, όπου έμεινα έως το 1993. Μετά σταμάτησα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων, αλλά έπειτα από κάποια χρόνια με μια παρέα ξεκινήσαμε από το 2013 το εργασιακό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχω. Στην αρχή ήμουν ο μόνος κληρικός, όμως τώρα έχω συμπαίκτη τον π. Μιχάλη Κλωνάρη, με τον οποίο παίζουμε φέτος στην ίδια ομάδα» αναφέρει χαριτολογώντας.

Στον ΟΦΗ

Ο π. Γεώργιος, που συμμετέχει και στην προπονητική ομάδα του ΟΦΗ, απαντά στο ερώτημα πώς αποφάσισαν οι ιερείς να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

«Υπάρχουν κάποια κλισέ, που κατά τη γνώμη μου δεν έπρεπε να υπάρχουν. Η Εκκλησία πρέπει να είναι πιο κοντά στον αθλητισμό, γιατί πιστεύω ότι στους πιστούς αρέσει αυτό. Αλλωστε όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό γλιτώνουν κάποια πράγματα που δεν είναι καλά για την κοινωνία, όπως ναρκωτικά, κακές συναναστροφές».

Ο αθλητής κληρικός κάνει ακόμη πεζοπορίες και διανύει μεγάλες αποστάσεις κάνοντας τζόκινγκ, ενώ όνειρό του είναι να ανέβει στον Ολυμπο.