δίωξη-ηλεκτρονικού-εγκλήματος-σύλλη-1094615
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.05.2023 | 19:09

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Σύλληψη για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια

Για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, κατ’ εξακολούθηση, μέσω Διαδικτύου, συνελήφθη άνδρας από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, απογευματινές ώρες χθες, Τετάρτη.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, από τη σταχυολόγηση των οποίων προέκυψαν ενδείξεις σχετικά με την εμπλοκή τού εν λόγω άνδρα στη διαχείριση προφίλ μέσου κοινωνικής δικτύωσης, μέσω του οποίου προέβαινε σε αναρτήσεις με περιεχόμενο δημόσιας προτροπής και διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων και βιαιοπραγιών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της διαδικτυακής έρευνας που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν οι επίμαχες αναρτήσεις, καθώς και πλήθος δημοσιεύσεων με συναφές περιεχόμενο, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί κατά το τελευταίο εξάμηνο, με την πιο πρόσφατη να έχει γίνει την περασμένη Τρίτη.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ακολούθησε αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα και αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου. Και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση Διαδικτύου της κατοικίας του κατηγορούμενου.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του ταυτοποιήθηκε προανακριτικά ως διαχειριστής του επίμαχου προφίλ και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητού τηλεφώνου, φορητό μέσο αποθήκευσης (USB flash drive) και δύο σκληροί δίσκοι υπολογιστή.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.