δίωξη-για-τον-μάνταλο-από-τον-ποδοσφαι-585909
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.02.2019 | 11:07

Δίωξη για τον Μάνταλο από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα (βίντεο)

Δίωξη σε βάρος του Πέτρου Μάνταλου της ΑΕΚ για χειρονομία που έκανε στον αγώνα της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή στο ΟΑΚΑ άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας.

Ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου είχε ζητήσει το βίντεο του αγώνα προκειμένου να δει τη στιγμή του πανηγυρισμού του διεθνή μέσου.

Η δίωξη σε βάρος του Μάνταλου έγινε με βάση το άρθρο 10 για «ανάρμοστη διαγωγή σε ποδοσφαιριστές, αξιωματούχους αγώνα, αξιωματούχους ομάδας ή θεατές», άρθρο με το οποίο είχε τιμωρηθεί ο Πασχαλάκης στον α΄ γύρο.

Ανάλογα με το πότε μπορεί να κληθεί ο αρχηγός της ΑΕΚ θα εκτίσει την ποινή του. Εάν για παράδειγμα ο Πέτρος Μάνταλος κληθεί να απολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, θα εκτίσει, εφόσον του επιβληθεί τιμωρία, την μία αγωνιστική στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για την άσκηση δίωξης σε βάρος του Μάνταλου έχει ως εξής:

Από τον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος του ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΑΕΚ Πέτρου Μάνταλου για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 10 παρ.1 περ. α Ι, και παρ. 5 στ, περ. β του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Η επίμαχη χειρονομία: