Δίωξη για δυο κακουργήματα στους επτά συλληφθέντες των επεισοδίων στο Σύνταγμα

Αρνούνται ότι είχαν συμμετοχή στα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από τη Βουλή κατά το συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών οι επτά συλληφθέντες που σήμερα οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η οποία άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα και έξι πλημμελήματα.

Οι κατηγορούμενοι πλέον – έξι άνδρες και μια γυναίκα – υποστηρίζουν ότι δεν συμμετείχαν στα επεισόδια έξω από τη Βουλή και όπως αναφέρουν συνελήφθησαν αρκετή ώρα μετά από αυτά. Μάλιστα, στο σύνολό τους επισημαίνουν πως η σύλληψή τους έγινε αρκετά μακριά από το σημείο των επεισοδίων και ενώ οι ίδιοι απομακρύνονταν από το συλλαλητήριο για να γλιτώσουν από τα χημικά που έριχναν οι αστυνομικοί.

Ωστόσο, σε βάρος τους από την εισαγγελία ασκήθηκαν βαρύτατες διώξεις για σειρά αδικημάτων και συγκεκριμένα για:

· Έκρηξη με πρόθεση, ιδίως με χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και ανθρώπινες ζωές,

· Προμήθεια, κατασκευή, κατοχή εκρηκτικών υλών,

· Απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους,

· Διακεκριμένες φθορές σε αντικείμενα που χρησιμοποιούνται και για το κοινό όφελος,

· Αντίσταση κατά τις αρχής,

· Εξύβριση,

· Παράνομη οπλοφορία -οπλοχρησία και

· Παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων.

Μετά την άσκηση των διώξεων σε βάρος τους οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον αρμόδιο ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΙΩΞΗ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ, ΕΠΤΑ, ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!