Δημοσκόπηση: Lockdown «τύπου Αυστρίας» θέλουν οι πολίτες - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
9
Δεκέμβριος
Back

Δημοσκόπηση: Lockdown «τύπου Αυστρίας» θέλουν οι πολίτες

Με τα κρούσματα κορωνοϊού να αυξάνονται καθημερινά, και μαζί τους να αυξάνεται η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι πολίτες φαίνεται πως θέλουν αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της μεγάλης δημοσκόπησης της εταιρίας Alco για λογαριασμό του Open.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες εμφανίζονται αρνητικοί ως προς την είσοδο ανεμβολίαστων σε εκκλησίες και σούπερ μάρκετ. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες το 67% απαντά ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους ενώ στο σούπερ μάρκετ το ποσοστό φτάνει το 62%. Την ίδια ώρα, σχεδόν το 47% τάσσονται υπέρ ενός lockdown τύπου Αυστρίας για τους ανεμβολίαστους.

Δυσαρεστημένοι είναι οι πολίτες και στο μέτωπο της κυβερνητικής διαχείρισης στης πανδημίας. Στην ερώτηση «είστε ή όχι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας», αρνητικά απαντά το 54% και θετικά το 35%. Αναφορικά με το αν τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών στην ενέργεια έχουν βοηθήσει, το 38% απαντά «καθόλου», το 28% «λίγο» ενώ το 16% λέει ότι τον βοήθησε «αρκετά» και μόλις το 4% «πολύ».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!