Δημοσκόπηση Innovation Metrisis Poll: Αυτά είναι τα ποσοστά των κομμάτων πριν τις κάλπες

Προβάδισμα 7,8 μονάδων για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις ευρωεκλογές δίνει δημοσκόπηση της Innovation Metrisis Poll για τα Παραπολιτικά.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 20 με 21 Μαΐου και δημοσιεύεται σήμερα. Σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση, τα ποσοστά της πρόθεσης ψήφου για τις Ευρωεκλογές 2019 διαμορφώνονται ως εξής:

Δημοσκόπηση, πρόθεση ψήφου

Νέα Δημοκρατία 30,1%,

ΣΥΡΙΖΑ 22,3%

Κίνημα Αλλαγής 8,1%,

Χρυσή Αυγή με 6,8%,

ΚΚΕ 6,6%,

Ελληνική Λύση 2,4%,

Ενωση Κεντρώων 2,3%,

Ποτάμι 1,7%,

Πλεύση Ελευθερίας 1,4%,

Δημιουργία Ξανά 1,1%,

Λαϊκή Ενότητα 1,1%

ΜέΡΑ25 1%.

Αλλο κόμμα επιλέγει το 2,1%,

Λευκό, άκυρο, αποχή το 2,6%,

ενώ οι αναποφάσιστοι φθάνουν στο 10,4%.

Ποια θέματα θα επηρεάσουν την ψήφο;

Με τι κριτήρια θα ψηφίσουν, όμως, την ερχόμενη Κυριακή, στις Ευρωεκλογές 2019; Ποιοι παράγοντες θα επηρεάσουν την ψήφο των πολιτών; Σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση τα θέματα της οικονομίας, δηλαδή η οικονομική ανάπτυξη (56,6%), η φορολογία (16,8%) και η αντιμετώπιση της ανεργίας (19,2%) κυριαρχούν στα κριτήρια, ενώ «σφήνα» ανάμεσά τους εισέρχεται το «Μακεδονικό» με 22,6%, αισθητά μειωμένο από προηγούμενες έρευνες, ενώ η εγκληματικότητα και η δημόσια τάξη με 23,4%.

Καλύτερα τα πράγματα το επόμενο διάστημα

 

Η ίδια δημοσκόπηση καταλήγει και σε άλλα συμπεράσματα. Μια οριακή πλειοψηφία 30,6%, έναντι 29,1%, εκτιμά ότι το επόμενο διάστημα τα πράγματα στη χώρα θα εξελιχθούν γενικά καλύτερα από ό,τι είναι σήμερα, ενώ το 41,3% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα στη χώρα θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση, εάν την τελευταία τετραετία είχε εκλεγεί μια άλλη κυβέρνηση και το 18,9% πιστεύει ότι θα ήταν σε χειρότερη. Το 17,2% δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο από το έργο της κυβέρνησης και 80,1% λίγο και καθόλου ικανοποιημένο.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!