δημοσιογράφοι-ερτ-το-σημείωμα-για-την-601374
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.02.2021 | 23:25

Δημοσιογράφοι ΕΡΤ: Το σημείωμα για την Ικαρία είναι γεγονός

Στην επιβεβαίωση της είδησης ότι δέχθηκαν εντολές από τη διοίκηση προκειμένου να κοπούν τα πλάνα από το ικαριώτικο γλέντι Μητσοτάκη, προχώρησαν με ανακοίνωσή του οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. Παράλληλα, τονίζουν ότι το γραπτό σημείωμα του Σαββατοκύριακου είναι πραγματικό γεγονός.
Διαβάστε την ανακοίνωση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ:
“Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεχόμαστε αφόρητες πιέσεις για το πώς πρέπει να παιχτεί, υποβαθμιστεί ή και να αποσιωπηθεί μια είδηση. Συνήθως οι εντολές είναι προφορικές, το γραπτό σημείωμα του Σαββατοκύριακου όμως είναι πραγματικό γεγονός.
Έμεινε για πάρα πολλές ώρες στο γραφείο των παραγωγών και είχαν τη δυνατότητα να το δουν πάρα πολλοί συνάδελφοι. Κι ας μην διακινούν κάποιοι τα περί προβοκατόρικης ενέργειας ή ανοησίας, διότι είναι πάρα πολύ εύκολο να αποδειχθεί η πορεία της αλυσίδας των εντολών.
Εξάλλου η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι υπήρξε παρέμβαση. Στο κεντρικό δελτίο των 9 τα πλάνα από το σπίτι του κ. Στεφανάδη (που είχαν προβληθεί για 3-4’’ στο δελτίο των 15.00) αντικαταστάθηκαν από μία φωτογραφία. Το προηγούμενο βράδυ δεν υπήρχε ούτε φωτογραφία.
Πράγματι η είδηση υποβαθμίστηκε και από το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών καναλιών. Όμως η ΕΡΤ δεν ανήκει σε εφοπλιστές και εργολάβους για να συγκρίνεται με τα ιδιωτικά κανάλια αλλά στον ελληνικό λαό. Το αίτημα για θεσμική και λειτουργική ανεξαρτησία της δεν είναι μόνο των εργαζομένων της, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας”.
Νίκος Κορόβηλας
Εκπρόσωπος δημοσιογράφων τηλεόρασης
Κατερίνα Φρύσσα
Εκπρόσωπος δημοσιογράφων ραδιοφώνου και πολυμέσων