Δημόσιο: Έχουμε περισσότερους κληρικούς από γιατρούς (έγγραφο)

Περισσότεροι είναι οι κληρικοί από τους ιατρούς του ΕΣΥ στο Δημόσιο Τομέα. Σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr στον απόηχο της συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου, οι κληρικοί είναι 9.298 την ίδια στιγμή που οι γιατροί του ΕΣΥ είναι 7.271. Μαζί με τους 336 εκκλησιαστικούς υπαλλήλους ο αριθμός των μισθοδοτούμενων εργαζόμενων στην Εκκλησία από το κράτος ανεβαίνει σε 9.628 και πάλι είναι υψηλότερος από τους γιατρούς που επίσης μισθοδοτούνται από το Δημόσιο, καθώς αν στους 7.271 του ΕΣΥ προσθέσουμε και τους 800 που εργάζονται σε Κέντρα Υγείας φτάνουν τους 8.081. 

Προφανώς σε αυτή τη χώρα χρειαζόμαστε περισσότερο την ευλογία από τις επιστημονικές υπηρεσίες…

Τα στοιχεία είναι από το Μητρώο Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου στις 16/3/2016. (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Επίσης από την κατηγοριοποίηση που ακολουθεί  προκύπτει ότι το προσωπικό που είναι: Ιατροί και Νοσηλευτές στο ΕΣΥ, Εκπαιδευτικοί και Μέλη ΔΕΠ, Ένστολοι και Κληρικοί, αριθμεί 345.944 υπαλλήλους ή το 61% του συνόλου του προσωπικού της Δημόσιας Διοίκησης.

ΕΓΓΡΑΦΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΚΛΗΡΙΚΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!