δήμος-τεμπών-εκδόθηκαν-τα-πρώτα-πιστο-1145554
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.03.2023 | 13:59

Δήμος Τεμπών: Εκδόθηκαν τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου για τα θύματα

Τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος εκδόθηκαν σήμερα από τον δήμο Τεμπών. Παραδίδονται στους συγγενείς στο Ληξιαρχείο Λάρισας, ώστε να μην χρειαστεί οι τελευταίοι να μεταβούν στο Ληξιαρχείο Μακρυχωρίου που είναι το τυπικά αρμόδιο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γ. Μανώλης σημείωσε ότι ο δήμος εμπλέκεται στην όλη διαδικασία με την έκδοση των πιστοποιητικών. “Ηδη οι υπηρεσίες μας έχουν εκδώσει τα δύο πρώτα πιστοποιητικά θανάτου, με τα οποία οι συγγενείς των θυμάτων θα μπορέσουν να παραλάβουν τις σωρούς των δικών τους ανθρώπων από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας”, εξήγησε ο κ. Μανώλης. Οι σχετικές διαδικασίες θα προχωρήσουν μέσω του δήμου Τεμπών μετά την ολοκλήρωση της ταυτοποίησης και των υπόλοιπων θυμάτων με την μέθοδο του dna από τις αρμόδιες αρχές.

Οι συγγενείς των θυμάτων που έχουν ταυτοποιηθεί, αφού παραλάβουν τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου από το Δημαρχείο, θα μπορέσουν να μεταβούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για να πάρουν τις σορούς των συγγενών τους.

Δύο ακόμα ληξιαρχικές πράξεις θανάτου που αφορούν σε δύο φοιτητές από την Κύπρο, παραδίδονται στους συγγενείς τους που έχουν φτάσει από το νησί.

Συνολικά, έχουν πιστοποιηθεί 24 σοροί, ενώ έχουν ειδοποιηθεί επτά οικογένειες.

Ο κ. Μανώλης, περιγράφοντας την εμπειρία του στον τόπο της τραγωδίας, την χαρακτήρισε σοκαριστική λέγοντας πως βρήκε τραυματίες ως και 20 μέτρα μακριά από τα βαγόνια. Περιέγραψε επίσης την βοήθεια των νέων παιδιών που βρίσκονταν στο συρμό και βοήθησαν τους τραυματισμένους επιβάτες να βγουν από τα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν.