Δημοπρατείται σπάνιο αντίτυπο του «Ζορμπά» του Νίκου Καζαντζάκη

Ένα αντίτυπο της Α΄ έκδοσης (1946) του βιβλίου «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» του Νίκου Καζαντζάκη είναι μεταξύ των σπάνιων χειρόγραφων που θα δημοπρατηθούν από τον Οίκο «Βέργος» στις 23 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Athens Plaza, στις 6.30 το απόγευμα.

Το αντίτυπο περιλαμβάνει πλήθος αυτόγραφες διορθώσεις και συμπληρώσεις που έγιναν από τον συγγραφέα ενόψει της Β΄ έκδοσης του έργου (1954).

Η δημοπρασία περιλαμβάνει 440 σπάνια βιβλία, έγγραφα, χειρόγραφα, φωτογραφίες και χαρακτικά ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν:

diptuxo

Ένας χειρόγραφος νομοκάνονας γραμμένος το 1679 από τον Ζαχαρία Σένεκα τον Κύπριο, που είναι γνωστός ως «μέγας λογοθέτης της αρχιεπισκοπής και πάσης Κύπρου και πρώην δραγουμάνος της βασιλείας των Τουρκών».

Επιστολή συγχαρητηρίων του Αδόλφου Χίτλερ προς τον βασιλιά Γεώργιο Β΄ για τη γέννηση της πριγκίπισσας Σοφίας, μετέπειτα βασίλισσας της Ισπανίας (Βερολίνο, 22 Μαΐου 1939).

Το τυπωμένο σε πολύ λίγα αντίτυπα «Mémoire sur l’ état actuel de la civilisation de la Grèce» του Αδαμαντίου Κοραή (Παρίσι 1803).

Ένα ωραίο αντίτυπο της ξυλογραφίας του Δ. Γαλάνη «Το Παλάτι του Πάπα στην Avignon» (1914), του διασημότερου έργου του μεγάλου χαράκτη.

Δίπτυχο με στίχους από την Ερωφίλη του Γ. Χορτάτζη αντιγραμμένους από τον Τσαρούχη και εικονογραφημένους από τον ίδιο, με δυο πρωτότυπα σχέδια με αραιωμένο μελάνι.

Τα προς δημοπράτηση αντικείμενα θα είναι στη διάθεση του κοινού προς εξέταση από τις 10 έως τις 22 Ιουνίου στα γραφεία του Οίκου «Βέργος», Νεοφύτου Δούκα 10, 1ος όροφος, καθημερινά 10.00 π.μ.- 4.00 μ.μ. (Σάββατο 10.00 π.μ.- 3.00 μ.μ.).

i-epistoli

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ, ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!