δημήτρης-μοθωναίος-από-τα-έξι-μου-υπέσ-873274
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.02.2021 | 12:54

Δημήτρης Μοθωναίος: Από τα έξι μου υπέστην σεξουαλική κακοποίηση κατ΄εξακολούθηση

Μια συγκλονιστική συνέντευξη παραχώρησε στη Φαίη Σκορδά ο ηθοποιός Δημήτρης Μοθωναίος.

Ο 37χρονος ηθοποιός μίλησε για πρώτη φορά για τη δική του τραυματική εμπειρία που βίωσε από την τρυφερή ηλικία των έξι ετών από άτομο που βρισκόταν στο στενό οικογενειακό του περιβάλλον λέγοντας ότι όταν το αποκάλυψε στους γονείς του εκείνοι δεν τον στήριξαν. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι έχει βιώσει σωματική και σεξουαλική κακοποίηση και μεγαλύτερος ηλικιακά, όντας σε μία σχέση για περίπου 2 χρόνια.

Θέλω να μιλήσω, ήθελα να μιλήσω σε σένα γιατί σε νιώθω πολύ κοντινό μου άνθρωπο. Ακούω πολλά πράγματα τα οποία με θυμώνουν. Αν εγώ βρω το θάρρος και θέλω απλώς να μιλήσω σε σένα, είναι δεκτό… Εγώ μεγάλωσα σε μια οικογένεια πολύ δομημένη, με πολλή αγάπη, με φροντίδα, με γνώσεις, οι γονείς μου έκαναν ό,τι μπορούσαν. Αλλά, όπως συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, υπήρχε πρόσωπο στο πολύ στενό οικογενειακό μου περιβάλλον που με κακοποίησε σε πολύ μικρή ηλικία… Το παιδί δεν κατανοεί αυτή την πράξη ως κακοποίηση. Είναι αδύναμη η ψυχή, όταν δεν έχει εκπαιδευτεί… Για πάρα πολλά χρόνια δεν το καταλάβαινα. Αυτό είναι κάτι που ξεκίνησε στα 6, γινόταν κατά εξακολούθηση. Ένιωθα ότι ήταν ένας άνθρωπος που με αγαπούσε πάρα πολύ.

Η τελευταία φορά που έγινε και πάγωσα… Έκανα 11 χρόνια ψυχοθεραπεία για να “δουλέψω” αυτό που μου έχει συμβεί. Αγνοούσα όλα αυτά τα περιστατικά και όταν έγινε κάτι πιο χειροπιαστό όταν ήμουν 26 χρονών και ήρθε ο συγκεκριμένος άνθρωπος, έκανε μια κίνηση που πια δεν μπορούσα να την αγνοήσω, τότε το σώμα μου ξύπνησε. Η σκέψη που έκανε το μυαλό μου είναι ότι αυτό συμβαίνει και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Δεν έγινε κάτι ολοκληρωμένο είναι γιατί αυτός ο άνθρωπος πάγωσε. Δεν καταλάβαινα τίποτα όταν ήμουν μικρός, έχω διάσπαρτες εικόνες. Μόνο με το αλκοόλ μπορούσα να ξεπεράσω αυτό το “σύννεφο” που υπήρχε και με ακολούθησε στην πορεία μου. Δεν ξέρω αν η κακοποίηση καθόρισε τη σεξουαλικότητά μου. Στην ηλικία των 26 ετών κατάλαβα ότι αυτός ο άνθρωπος με κακοποιούσε.

Όταν τον αντιμετώπισα ευθέως μου ζήτησε να το ξεχάσω, με απείλησε να μην το πω σε κανέναν. Για πάρα πολλά χρόνια φοβόμουν… Οι γονείς μου για δικούς τους λόγους από δική τους αδυναμία, δεν με στήριξαν, δεν μπορούσαν να το διανοηθούν. Προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν το γεγονός. Οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγεις. Αναφέρομαι σε σωματική και σεξουαλική κακοποίηση. Νιώθω την ανάγκη να το πω. Αν είχα μεγαλώσει με άλλον τρόπο, δεν θα συνέβαινε αυτό…» εξομολογήθηκε ο Δημήτρης Μοθωναίος.