δημητρακόπουλος-ο-πιλότος-θα-μείνει-878816
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.06.2021 | 23:17

Δημητρακόπουλος: «Ο πιλότος θα μείνει λίγα χρόνια στη φυλακή αν του αναγνωριστούν ελαφρυντικά»

Στη δολοφονία της 20χρονης Κάρολαϊν από τον σύζυγό της στα Γλυκά Νερά αναφέρθηκε ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος τονίζοντας ότι ο δράστης του ειδεχθούς εγκλήματος δεν θα μείνει για πολλά χρόνια στη φυλακή.

«Είναι βέβαιο ότι έχουμε να κάνουμε με ένα έγκλημα ειδεχθές, στυγερό και με προμελέτη, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο υπογραμμίζοντας ότι αυτός ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξης δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για τον κατηγορούμενο.

«Η δικιά μου εμπειρία λέει ότι στον α’ βαθμό, στο μεικτό ορκωτό δικαστήριο, η ποινή που θα του επιβληθεί θα είναι η ισόβια κάθειρξη, για την ανθρωποκτονία της συζύγου και μητέρας του ανήλικου τέκνου τους, ενώ με το νέο νόμο που υπάρχει τα τελευταία δύο χρόνια, όταν κακοποιείς ή φονεύεις ένα ζωάκι, η ποινή που προβλέπεται είναι 5 – 10 χρόνια κάθειρξη» τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος, συμπληρώνοντας πως η εκτίμησή του λέει ότι θα του επιβληθεί κατά συγχώνευση η ποινή της ισόβιας κάθειρξης και 7-8 χρόνων συνολικά.

«Ισόβια σημαίνει 16 χρόνια στη φυλακή πραγματικά και άλλα δύο χρόνια για τις υπόλοιπες ποινές. Δηλαδή σε 18 χρόνια αυτός ο άνθρωπος θα είναι ελεύθερος» πρόσθεσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Το τεκμήριο της αθωότητας είναι ένας θεσμός του δυτικού νομικού πολιτισμού, απόλυτα σεβαστός. Το ακύρωσε ο ίδιος ο κατηγορούμενος, λέγοντας “ομολογώ πως αφαίρεσα τη ζωή της γυναίκας μου”» ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξης δεν θα αλλάξει στο β’ βαθμό της δίκης. «Εάν αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό, η ισόβια κάθειρξη γίνεται πρόσκαιρη κάθειρξη, 5 – 15 ετών. Που σημαίνει ότι μπορεί σε έξι χρόνια αυτός ο άνθρωπος αυτός να είναι ελεύθερος» κατέληξε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.