δημητρακόπουλος-για-καϊλή-δεν-θα-επισ-1166745
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.04.2023 | 10:44

Δημητρακόπουλος για Καϊλή: Δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα εάν δεν αποδείξει την αθωότητά της

Για την υπόθεση της Εύας Καϊλή και την αποφυλάκισή της με βραχιολάκι, μίλησε στο Mega o δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος .

Ανάσταση στο σπίτι της στις Βρυξέλλες έκανε η Εύα Καϊλή, μετά την αποφυλάκισή της με βραχιολάκι από τις φυλακές του Χάρεν όπου κρατείτο για συμμετοχή της στο σκάνδαλο διαφθοράς που κλόνισε το Ευρωκοινοβούλιο, το Qatargate.

Μπορεί να μην της επιτρέπεται να βγει από το διαμέρισμά της, παρά μόνο με απόφαση εισαγγελέα, ωστόσο το αίτημά της έγινε δεκτό. Άκουσε πυροτεχνήματα της Ανάστασης κρατώντας την κόρη της από το χέρι.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος , είπε: «Η πρώτη μέρα, η Μεγάλη Παρασκευή που έγινε η αποφυλάκιση, η αλήθεια είναι ότι οι στιγμές ήταν συγκινητικές. Όταν ήρθε σε επαφή με το κοριτσάκι της μετά από τόσο καιρό ήταν κολλημένη αγκαλιά. Το παιδάκι την χάιδευε στα μαλλιά, στο πρόσωπο σαν να ήθελε να συνειδητοποιήσει ότι είχε την μητέρα του όντως. Είναι μοναδικές στιγμές που και εμείς οι δικηγόροι δεν μπορούμε να μείνουμε ατάραχοι».

«Τον περισσότερο χρόνο τον περνάει με το παιδάκι της, προσπαθεί να έρθει σε έναν νέο ρυθμό, γιατί τα δεδομένα σε μία φυλακή, είναι σκληρά και απάνθρωπα. Η μοναξιά, η αμφισβήτηση, τα βασανιστήρια που υπέστη, παίζουν ρόλο», πρόσθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ποια είναι η σχέση της με τον σύζυγό της;

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, «η επικοινωνία που έχουν ουσιαστικά αφορά στη σχέση με το παιδί, δεν κουβεντιάζουν άλλα θέματα. Ο χρόνος θα δείξει, σιγά σιγά προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα ζωή, έχει τη δυνατότητα να μπει στο διαδίκτυο να δει τις ομιλίες της, να ανατρέξει στα στοιχεία της, θα μας δώσουν τη δυνατότητα να θεμελιώσουμε και να τεκμηριώσουμε την αθωότητά της, θέση την οποία έχει από την πρώτη στιγμή. Είναι η μοναδική που από την 1η στιγμή λέει ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί πράξεις τις οποίες δεν έχει κάνει ακόμα και αν την κάνουν χίλια κομμάτια. Αποφυλακίστηκε χωρίς να έχει ομολογήσει, γιατί δεν έχει διαπράξει τίποτα».

«Μου ζήτησε να μεταφέρω στους συμπολίτες της πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο να επανέλθει στην Ελλάδα εάν πρώτα δεν αποδείξει την αθωότητά της», τόνισε κλείνοντας ο συνήγορος της ευρωβουλευτού.