δήμαρχος-ραφήνας-δεν-έχουμε-ανάγκη-απ-514129
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.07.2018 | 10:36

Δήμαρχος Ραφήνας: Δεν έχουμε ανάγκη από άλλα τρόφιμα, χρειαζόμαστε «χέρια»

Ανάγκη από «χέρια» και όχι από άλλα τρόφιμα έχουν οι περιοχές που επλήγησαν από τις φονικές φωτιές τα τελευταία 24ωρα, δήλωσε σήμερα στο ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Πικερμίου – Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς.

Όπως εξήγησε η πρωτοφανής κινητοποίηση του κόσμου από κάθε γωνιά της Ελλάδας, έχει ως αποτέλεσμα να γεμίσουν ασφυκτικά τέσσερις τεράστιοι χώροι στον δήμο με τρόφιμα. «Αυτήν την στιγμή δεν μπορούμε να διαχειριστούμε άλλα φορτία με τρόφιμα», συμπλήρωσε ο κ. Μπουρνούς, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα με την διαχείριση των ειδών που καταφθάνουν πραγματικά από ολόκληρη τη χώρα.

Αυτό που χρειαζόμαστε, τόνισε ο κ. Μπουρνούς, είναι εθελοντές, «από καθαριστές και μηχανικούς μέχρι πληροφορικάριους». Επίσης, όπως επισήμανε, οι ανάγκες για προσφορά αίματος παραμένουν μεγάλες και όσοι έχουν την καλοσύνη να δώσουν αίμα μπορούν όλες τις επόμενες μέρες να σπεύσουν στους σταθμούς αιμοδοσίας που έχουν ανακοινωθεί.

Ο Δήμος Πικερμίου Ραφήνας δημοσίευσε επίσης σήμερα μία ανακοίνωση, γνωστοποιώντας την ανάγκη που υπάρχει για οδηγούς και οχήματα διαθέσιμα για την τροφοδοσία με είδη πρώτης ανάγκης στις πληγείσες περιοχές.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει έστω και για κάποιες ώρες τις επόμενες ημέρες παρακαλείται να καλέσει στο τηλέφωνο του Δημαρχείου 2294321001.

Έκκληση για διακοπή συγκέντρωσης τροφίμων λόγω υπερπροσφοράς

Μετά από έκκληση του Δημάρχου Ραφίνας –Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς και του αντιδημάρχου Γιώργου Κοκκόλη, η ΚΕΔΕ απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες και τους αιρετούς να μη συγκεντρώνουν τρόφιμα, νερά και ρουχισμό καθώς υπάρχει υπερπροσφορά και είναι αδύνατη η διαχείριση του όγκου της.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης «είναι συγκινητική η προσφορά των συμπολιτών μας για τους πληγέντες και τους ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκρισή τους. Τους παρακαλούμε να διακόψουν σε αυτή τη φάση τη συγκέντρωση τρόφιμων, νερού και ρουχισμού. Όπως ενημερώθηκα από το δήμαρχο κ. Μπουρνούς και τον αντιδήμαρχο κ. Κοκκόλη, η προσφορά είναι τόσο μεγάλη που είναι αδύνατο να διαχειριστεί. Σε συνεργασία με το δήμο και στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ σήμερα στις 11 το πρωί στη Ραφήνα θα καταρτιστεί κατάλογος με τις ανάγκες των πληγέντων προκειμένου οι πολίτες και οι φορείς να προσφέρουν στοχευμένα βοήθεια».

O αναλυτικός κατάλογος με τις ανάγκες των πληγέντων θα ανακοινωθεί μετά σημερινή την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.