μαρτίνο-υπόνοιες-για-εμπρησμό-άνοιξε-790399
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.06.2020 | 22:02

Μαρτίνο: Υπόνοιες για εμπρησμό -Άνοιξε η Εθνική οδός (φωτο)

Μεγάλη κινητοποίηση για την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μαρτίνο Φθιώτιδας στα όρια με την Βοιωτία.

Η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε δίπλα από την εθνική οδό, σε ξερά χόρτα και είχε πάρει διαστάσεις μέχρι τις ανεμογεννήτριες.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές η φωτιά πέρασε την Εθνική Οδό και έκαψε κάποια ποιμνιοστάσια. Στην περιοχή δεν έχει ρεύμα αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια.

Για τον έλεγχο της πυρκαγιάς έχει κινητοποιηθεί μεγάλη πυροσβεστική δύναμη από τα κοντινά κλιμάκια και την Π.Υ. Λαμίας, ενώ ενεργούν και τα δύο PZL που βρίσκονται μόνιμα στο αεροδρόμιο της Λαμίας.

Πρόκειται για αρκετά μεγάλο πύρινο μέτωπο το οποίο βρίσκεται κοντά στο χωριό ωστόσο δεν απειλεί την κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η πυρκαγιά έχει δύο μέτωπα, το ένα στο Μαρτίνο και το άλλο στην Λάριμνα.

Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

(upd 20:12)

Η πυροσβεστική ενημέρωσε ότι ενισχύονται οι δυνάμεις της και πλέον επιχειρούν 64 πυροσβέστες, 17 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται με υδροφόρες αλλά και μηχανήματα έργων που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Στερεάς και το δήμο Λοκρών.

«Είναι πολύ δύσκολα ακόμη καθώς οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί» σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα Θανάσης Καρακάτζας που είναι στο μέτωπο της φωτιάς.

(upd 22:00)

Νωρίς το βράδυ τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο το μέτωπο που απειλούσε το χωριό, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, και η μάχη επικεντρώθηκε στο μέτωπο στο ρεύμα προς Αθήνα, από όπου εκτιμάται ότι ξεκίνησε η φωτιά. Αυτήν την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, παρά μόνο διάσπαρτες εστίες, για τις οποίες παραμένουν σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Η Εθνική οδός άνοιξε. Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) μεταβαίνει στο Μαρτίνο για έρευνες.

Η φωτιά, που ξεκίνησε από άγνωστη αιτία, βοηθούμενη από πολύ ισχυρούς ανέμους εξαπλώθηκε γρήγορα σε μεγάλο μέτωπο.