δήμαρχος-λαυρεωτικής-στο-λαύριο-η-μεγ-70308
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.10.2020 | 12:24

Δήμαρχος Λαυρεωτικής: Στο Λαύριο η μεγάλη επένδυση της Microsoft

Στο Λαύριο αναμένεται να εγκατασταθεί, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Δημήτρη Λουκά, το σύμπλεγμα των τριών data center που θα λειτουργήσει η Microsoft στη χώρα μας, ενώ παράλληλα η εταιρεία αναζητεί επιπλέον χώρους συνολικής έκτασης 200 στρεμμάτων στην πόλη για την ανάπτυξη υποστηρικτικών εγκαταστάσεων. Τα παραπάνω δήλωσε ο δήμαρχος κατά τη διάρκεια ου συνεδρίου «5ο Smart Cities – Digital Citizens». Από την πλευρά της η Microsoft εξακολουθεί να τηρεί σιγήν ιχθύος.

Όπως τόνισε ο κ. Λουκάς, η έκταση 120 στρεμμάτων του παλιού εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον», που έχει τεθεί προς πώληση από τον ιδιοκτήτη του, ένα fund, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της πολυεθνικής.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, υπάρχουν και συζητήσεις για επιπλέον 100 στρέμματα από τα ελεύθερα γειτονικά οικόπεδα με στόχο τη δημιουργία αποθηκών, ενώ η εταιρεία αναζητά στην πόλη του Λαυρίου (κάτι που μάλλον θα γίνει σε δημοτική έκταση) άλλα 100 στρέμματα σε παραλιακή περιοχή, για τη δημιουργία σπιτιών που θα φιλοξενήσουν τα υψηλόβαθμα στελέχη του τεχνολογικού κολοσσού.

Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός της επένδυσης κινείται πέριξ των 400 εκατ. ευρώ με την προστιθέμενη αξία του να υπολογίζεται από την κυβέρνηση γύρω στο 1 δισ. ευρώ χωρίς φυσικά να μπορεί να προσμετρηθεί η πραγματική της αξία στην ελληνική οικονομία απ’ την ψηφιακή επιτάχυνση.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο η συγκεκριμένη επιλογή, που φαίνεται ότι θα λειτουργήσει ως επιταχυντής και για την τοπική οικονομία και τις επενδύσεις που θα γίνου σε υποδομές, έγινε λόγω των μεγάλων πλεονεκτημάτων σε σχέση με άλλες περιοχές της Αττικής.