Δήμαρχος και αντιδήμαρχος καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για κακοποίηση ζώων

Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν δήμαρχος και αντιδήμαρχος για το αδίκημα της κακοποίησης ζώων από κοινού, κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα η βαριά καμπάνα έπεσε στην δήμαρχο Κάσου, Μαρία Τσανάκη και τον αντιδήμαρχο, Ιωάννης Νικολάου.

Οι δύο αυτοδιοικητικοί καταδικάστηκαν ως αρμόδιοι του ζωολογικού πάρκου που λειτουργούσε στο νησί, κρίθηκαν ένοχοι -με ελαφρυντικά- καθώς τα ζώα που φιλοξενούντο σ’ αυτό δεν ετύγχαναν εκ μέρους τους της δέουσας στοργής και μεταχείρισης, με τη χορήγηση κατάλληλου και επαρκούς για το είδος τους τροφής και ύδατος, την εξασφάλιση άνετου, υγιεινού και προσαρμοσμένου στο φυσικό τρόπο διαβιώσεώς τους καταλύματος και τη χορήγηση κατάλληλης κτηνιατρικής φροντίδας και παρακολούθησης.
Αντίθετα με τις παραλείψεις τους μεταχειρίστηκαν βάναυσα τα ζώα.

Ο ζωολογικός κήπος του Δήμου Κάσου λειτουργούσε δε χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο αδειοδότηση και χωρίς να πληρούνται στοιχειώδεις προϋποθέσεις για την λειτουργία ζωολογικού πάρκου, τις ανάγκες του οποίου δεν παρακολουθούσαν παρότι διατηρούσαν 9 πόνυ, δύο άλογα, δύο γαϊδουράκια, μια στρουθοκάμηλο, ένα παπαγάλο και πλήθος πτηνών.

Σημειώνεται ότι για τη λειτουργία του συγκεκριμένου ζωολογικού πάρκου, υπήρξαν διαμαρτυρίες από φιλοζωϊκές οργανώσεις, ενώ ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη παρέστη ο πρόεδρος της Φιλοζωικής Ρόδου, δικηγόρος Γιώργος Κυπραίος.

Κατέθεσαν επίσης δύο εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων και 4 μάρτυρες υπεράσπισης.

Έκκληση για να μπει λουκέτο στον παράνομο δημοτικό ζωολογικό κήπο είχε απευθύνει και η κ. Άννα Σταματίου, πρόεδρος της ANIMAL ACTION υποστηρίζοντας ότι τα ζώα κακοποιούνται συστηματικά εξαιτίας εγκλεισμού τους, της απουσίας κτηνιατρικής περίθαλψης, των ακατάλληλων συνθηκών διαβίωσης και συχνά εξαιτίας της έλλειψης τροφής.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΚΑΤΑΔΙΚΗ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΦΥΛΑΚΙΣΗ, ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΖΩΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!