δικογραφία-σε-βάρος-ενός-50χρονου-και-εν-723741
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.01.2020 | 14:48

Δικογραφία σε βάρος ενός 50χρονου και ενός 45χρονου για απάτη μέσω Διαδικτύου

Εξιχνιάστηκε, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπόθεση απάτης μέσω Διαδικτύου, με δράστες έναν 50χρονο Έλληνα και έναν 45χρονο από το Μαρόκο.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας με τις κατηγορίες της απάτης κατ’ εξακολούθηση μέσω Διαδικτύου και παράβαση της νομοθεσίας για τα παιχνίδια και πλαστογραφία. Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιώτη, ο οποίος διαπίστωσε ότι με τη χρήση της πιστωτικής του κάρτας, πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές και αγορά εισιτηρίων μέσω διαδικτυακών ιστοσελίδων. Από την έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι οι συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν με χρήση συνδέσεων Διαδικτύου που ανήκουν στους δύο δράστες.

Σε αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ προέκυψε ότι ο 50χρονος, με τη χρήση πλαστών και παραποιημένων δελτίων ταυτότητας, δημιουργούσε ψεύτικους λογαριασμούς σε εταιρεία διαδικτυακού στοιχηματισμού και στη συνέχεια προχωρούσε σε παράνομο στοιχηματισμό σε διαδικτυακές ιστοσελίδες.

Στις έρευνες που διενεργήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πλήθος ψηφιακών αρχείων με πλαστογραφημένα αποδεικτικά στοιχεία ταυτότητας που ήταν αποθηκευμένα στα συγκεκριμένα ψηφιακά πειστήρια.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.