δικογραφία-και-για-άλλον-καθηγητή-133000
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.05.2019 | 20:51

Δικογραφία και για άλλον καθηγητή – «φακελάκι» στο ΤΕΙ Σερρών

Επανέρχεται στο προσκήνιο η υπόθεση διαφθοράς στο ΤΕΙ Σερρών, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» υπηρεσίες της ΕΛΑΣ στην βόρειο Ελλάδα φαίνεται να έχουν σχηματίσει, τα τελευταία 24ώρα , δικογραφία και για άλλον καθηγητή που ζητούσε «φακελάκια» από σπουδαστές ! Μάλιστα τα επόμενα 24ωρα , σύμφωνα μες δικαστικές πηγές ίσως υπάρξει ποινική δίωξη σε βάρος του.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται οκτώ μήνες μετά την σύλληψη και την προφυλάκιση (στις αρχές Οκτωβρίου 2018) από τη Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ με την σύλληψη 59χρονου καθηγητή του Τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Σερρών ο οποίος επί σειρά ετών ζητούσε χρήματα όπως κι άλλα ανταλλάγματα από εκατοντάδες σπουδαστές προκειμένου να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης στα μαθήματα που δίδασκε.

Τότε η ΕΛΑΣ είχε σχηματίσει δικογραφία και για δύο υπευθύνους φροντιστηρίου που ήσαν σε συνεννόηση με τον 59χρονο καθηγητή για να ζητούν χρήματα από τους σπουδαστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι νέες έρευνες της ΕΛΑΣ βασίσθηκαν σε μεταγενέστερες καταγγελίες και μαρτυρίες σπουδαστών ότι με τον ίδιο τρόπο απαιτούσε χρήματα και δεύτερος καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που βρέθηκε στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών.

Η τεκμηρίωση της εμπλοκής κι άλλου καθηγητή στο σκάνδαλο του ΤΕΙ Σερρών μεγενθύνει τα ερωτήματα για την αδυναμία των υπευθύνων του Υπουργείου Παιδείας να εντοπίσουν εγκαίρως τις παράνομες ενέργειες των καθηγητών και να λάβουν μέτρα εναντίον τους. Κι αυτό με το δεδομένο ότι προ πολλών ετών σπουδαστες του ΤΕΙ είχαν προχωρήσει σε σχετικές αναφορές και καταγγελίες . Χωρίς όμως να υπάρξει αντίδραση…

Πηγή: tovima.gr