δικογραφία-για-διαδικτυακή-απάτη-με-π-436638
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.07.2018 | 14:59

Δικογραφία για διαδικτυακή απάτη με προπληρωμένες κάρτες

Υπόθεση διαδικτυακής απάτης σε βάρος καταστήματος στο οποίο πωλούνταν προπληρωμένες κάρτες, για διαδικτυακές αγορές, εξιχνιάστηκε από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ειδικότερα, σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 55χρονου, για απάτη μέσω διαδικτύου και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη καταστήματος, στο οποίο μεταξύ άλλων, διαθέτονταν προς πώληση προπληρωμένες κάρτες για διαδικτυακές αγορές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, άγνωστο άτομο κάλεσε τηλεφωνικά το εν λόγω κατάστημα προφασιζόμενο ότι φέρει την ιδιότητα του τεχνικού της εταιρείας προπληρωμένων καρτών, ισχυρίστηκε ότι το μηχάνημα έκδοσης έχει βλάβη, με αποτέλεσμα να πείσει εργαζόμενο του καταστήματος να του εκτυπώσει και να του αποστείλει προπληρωμένες κάρτες, τις οποίες χρησιμοποίησε σε ιστοσελίδες διαδικτυακού στοιχηματισμού.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διενεργήθηκε ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της εν λόγω υπόθεση και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 55χρονου στην υπόθεση.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.