δικηγόρος-λαγούδη-η-ειρήνη-είχε-δανε-436496
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.10.2018 | 13:04

Δικηγόρος Λαγούδη: «Η Ειρήνη είχε δανείσει πολλά χρήματα στο δολοφόνο της»

Ο συνήγορος της οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη, κ. Γιάννης Καλογριδάκης αποκαλύπτει στο Newsbomb.gr τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη δολοφονία της άτυχης 44χρονης – Ερωτικά, αλλά και οικονομικά τα κίνητρα του δράστη – Στη δικογραφία τα ονόματα των φυσικών αυτουργών – Ποιες οι επόμενες κινήσεις των συγγενών της άτυχης Ειρήνης

Εννέα μήνες μετά το θάνατο της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη, οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και οι ανατροπές στην υπόθεση ακόμα περισσότερες.

Τον Ιανουάριο του 2018 στην παραλία Φωτμού της Τριχωνίδας, η άτυχη Ειρήνη βρίσκει τραγικό θάνατο μέσα στο αυτοκίνητό της. Από την πρώτη στιγμή ο θάνατός της χαρακτηρίζεται ως αυτοχειρία, οι συγγενείς, ωστόσο, παλεύουν «με νύχια και με δόντια» να αποδείξουν ότι κάποιος ή κάποιοι την δολοφόνησαν. Εννέα μήνες μετά, έρχεται η ολική ανατροπή. Ο Εισαγγελέας Αγρινίου ασκεί ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε άτομο που γνώριζε και εμπιστευόταν απόλυτα η άτυχη 44χρονη.

«Υπάρχει κατηγορούμενος»

Για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση – θρίλερ, μίλησε στο Newsbomb.gr, ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη κ. Γιάννης Καλογριδάκης. «Η ποινική δίωξη έχει ασκηθεί στο πρόσωπο ενός τουλάχιστον ηθικού αυτουργού, με τη συμμετοχή ενός ή περισσοτέρων φυσικών αυτουργών στη δολοφονία της Ειρήνης Λαγούδη», τονίζει ο κ. Καλογριδάκης και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους το συγκεκριμένο πρόσωπο, μέσω του δικηγόρου, αρνείται ότι του έχει ασκηθεί δίωξη, «ο κατηγορούμενος κλητεύεται στο τέλος, γι’ αυτό και η υπεράσπιση διατυμπανίζει ότι δεν έχει πάρει κάποια κλήση για το συγκεκριμένο άτομο. Ωστόσο, είναι ήδη κατηγορούμενος, το όνομά του υπάρχει στο γραφείο της Ανακρίτριας».

«Τα ονόματα των φυσικών αυτουργών είναι γνωστά»

«Τα ονόματα των φυσικών αυτουργών είναι γνωστά. Υπάρχουν μέσα στη δικογραφία δεν είναι άγνωστα άτομα, έχουν δώσει καταθέσεις», ανέφερε ο κ. Καλογριδάκης σχετικά με τα πρόσωπα που υπάρχουν στο κάδρο του Ανακριτή ως οι φυσικοί αυτουργοί και τόνισε ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις σε αυτό το σημείο.

«Ο ηθικός αυτουργός είχε δανειακή σύμβαση με το θύμα»

Όσον αφορά τα κίνητρα του ηθικού αυτουργού ο κ. Καλογριδάκης τόνισε στο Newsbomb.gr ότι αυτά ήταν ερωτικά, αλλά και οικονομικά. «Η Ειρήνη είχε ερωτική σχέση μαζί του. Το θύμα με τον κατηγορούμενο είχαν μία άτυπη δανειακή σύμβαση, του είχε δανείσει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό», αποκάλυψε ο κ. Καλογριδάκης και επεσήμανε ότι η έρευνα της οικογένειας από την πρώτη στιγμή βασίστηκε πάνω στο συγκεκριμένο πρόσωπο.

lagoudi

Ο κ. Καλογριδάκης αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις που υπήρξαν στην άσκηση ποινικών διώξεων, λέγοντας ότι από την πρώτη στιγμή η αστυνομία του Αγρινίου έσπευσε να χαρακτηρίσει το θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη ως αυτοκτονία χωρίς να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Μάλιστα, τόνισε ότι η εισαγγελική αρχή πήρε την υπόθεση από την Ασφάλεια, κάτι που δεν είναι σύνηθες, και κάλεσε ο ίδιος σε κατάθεση τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Μετά το θάνατο της Ειρήνης, το σήμα του κινητού της εντοπίστηκε κοντά σε άμεσα εμπλεκόμενο άτομο»

Ο δικηγόρος της οικογένειας Λαγούδη μίλησε και για το στοιχείο – «κλειδί» που θα έδινε απαντήσεις στο θρίλερ του θανάτου της, το κινητό της, το οποίο ωστόσο δεν βρέθηκε ποτέ. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Καλογριδάκης, το κινητό της 44χρονης «έδωσε σήμα, μετά τον θάνατο της, κοντά σε πρόσωπο το οποίο είναι άμεσα εμπλεκόμενο στην υπόθεση και το οποίο γνώριζε πολύ καλά η Ειρήνη Λαγούδη».

Τέλος, ο κ. Καλογριδάκης δήλωσε ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις η οικογένεια της Ειρήνης Λαγούδη αισθάνεται δικαιωμένη και τόνισε ότι τώρα αρχίζει ο αγώνας για όλους.