Δίκη siemens: Ελαφρυντικά για επτά καταδικασθέντες αποφάσισε το δικαστήριο - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
27
Σεπτέμβριος
Back

Δίκη siemens: Ελαφρυντικά για επτά καταδικασθέντες αποφάσισε το δικαστήριο

Σε επτά εκ των συνολικά 22 καταδικασθέντων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην περιβόητη υπόθεση της Siemens, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναγνώρισε σήμερα με απόφασή του δυο ξεχωριστά ελαφρυντικά.

Συγκεκριμένα το ελαφρυντικό του σύννομου βίου αναγνωρίστηκε σε δυο χρηματιστές με παρένθετο ρόλο στη διακίνηση μαύρου χρήματος.

Ακόμη, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πραξη σε 5 εκ των καταδικασθέντων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Πρόκειραι για στελέχη της μητρικής Siemens.

Τονίζοντας ότι η υποθεση της Siemens αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκιών στη χώρα μας, η εισαγγελέας του δικαστηρίου Ε. Σκεπαρνιά πρότεινε στη συνέχεια ποινές για όσους κρίθηκαν ένοχοι.

Οι ποινές που πρίτεινε η εισαγγελέας ξεκινούν από τα 7 έτη και φτάνουν στην ανώτατη προβλεπόμενη – βάση του νέου ποινικού κώδικα – που είναι τα 15.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα «ιθύνοντα ρόλο σε αξιόποινες πράξεις με συμμετοχή πολλών προσώπων» είχαν ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο Χρήστος Καραβέλλας, ο Πρόδρομος Μαυρίδης και 3 πρώην στελέχη του ΟΤΕ.

Τέλος η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε τη χαμηλότερη ποινή των 7 ετών για όσους έλαβαν ελαφρυντικά .

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!