δίκη-ψευτογιατρού-απολογήθηκε-για-συ-1006824
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.07.2022 | 16:25

Δίκη ψευτογιατρού: Απολογήθηκε για συνέργεια θωρακοχειρουργός-πρώην υπουργός

Την οποιαδήποτε σχέση αρνήθηκε ότι είχε με τον επονομαζόμενο «ψευτογιατρό» ο θωρακοχειρουργός και πρώην υπουργός, ο οποίος κατηγορείται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση ενός ασθενούς, στον οποίο κατά τη διάρκεια της επέμβασης του αφαίρεσαν το πλευρό.

Αυτό είχε ως συνέπεια, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, να αποκτήσει ποσοστό αναπηρίας 85%. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ήταν επιβεβλημένη η επέμβαση λόγω της κατάστασης της υγείας του ασθενούς, αρνήθηκε ωστόσο ότι ήταν παρών στο χειρουργείο ο dr. Kontos, ο οποίος σήμερα ολοκλήρωσε την απολογία του.

«Συμφώνησα να χειρουργηθεί ο ασθενής, ήταν επιβεβλημένη η επέμβαση για να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του εκεί. Την παραμονή τον είχα ενημερώσει παρουσία της συζύγου του. Ήταν μία άκρως επιτυχημένη επέμβαση. Σε λιγότερο από δέκα μέρες ήταν σπίτι του. Αφαιρέθηκε μέρος δεξιάς πλευράς. Τον συγκατηγορούμενό μου δεν τον γνωρίζω καν. Ούτε εντός, ούτε εκτός χειρουργείου τον έχω δει ποτέ. Σε τέτοια νευροχειρουργική επέμβαση, δε θα έμπαινε ποτέ μέσα. Το ακούω ότι ήταν παρών σε επεμβάσεις, ποτέ παρουσία μου. Καμία σχέση, καμία συνεργασία μαζί του, δεν έχω παραπέμψει ποτέ ασθενείς μου σε αυτόν» ανέφερε ο κατηγορούμενος, προσθέτοντας:

«31 χρόνια θωρακοχειρουργός, με ακηλίδωτη καριέρα, δυστυχώς για μένα έχω δει τη φωτογραφία μου και το όνομά μου να παίζει σε εφημερίδες. Πολύ βαρύ για μένα. Έχω δεχτεί δεκάδες κλήσεις ασθενών μου που με ρωτούσαν τι και πώς, ήθελαν να καταθέσουν για εμένα».

Οι απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων θα συνεχιστούν στις επόμενες συνεδριασεις.