δίκη-ψευτογιατρού-αναβιώνει-ο-εφιάλτ-967627
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.07.2022 | 22:45

Δίκη ψευτογιατρού: Αναβιώνει ο εφιάλτης των θυμάτων

Αμετανόητος εμφανίστηκε χθες ο 48χρονος ψευτογιατρός κατά την απολογία του, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, για τους 12 ανθρώπους που έστειλε στο θάνατο και τους 14 «ασθενείς» οι οποίοι γλίτωσαν από την εγκλήματική του δράση.

Ο εφιάλτης, ωστόσο, για όσους έχασαν χρήματα αλλά και ελπίδα από τον κομπογιαννιτισμό του αναβιώνει μαζί με τις ιστορίες των θυμάτων του “Dr Kontos” .

Ο Νίκος Κοντοστάθης ή Κόντος, όπως συστηνόταν στους ανυποψίαστους πελάτες του, υποσχόταν θεραπείες για κάθε ασθένεια.

Η κ. Τατιάνα έπασχε από χρόνια αρθρίτιδα στα δάχτυλα. Το 2018, γνωρίστηκε με τον ψευτογιατρό, στην Μακρινίτσα του Πηλίου, με την ελπίδα να κάνει καλά την ίδια και τον σύζυγό της. Σήμερα, δηλώνει τυχερή που δεν κινδύνευσε από τις «ιατρικές» συμβουλές του.

Όπως εξομολογείται στο protothema.gr, μόλις τον γνώρισε της είπε πως είχε γιατρέψει τον Ροκφέλερ και τον Σουμάχερ…

«Μας τον είχαν συστήσει κάποιοι οικογενειακοί φίλοι που ήταν πελάτες του. Τον συνάντησα πρώτη φορά σε μια καφετέρια στην Μακρινίτσα. Μας είχε κλείσει ραντεβού εκεί και μετά μας πήγε απέναντι, σε ένα κατάστημα με βότανα, για να αγοράσουμε τσουκνίδες και γαιδουράγκαθο.

Ακόμη και αυτά μας τα έδινε σε λάθος ποσότητες που θα μπορούσαν να μας έχουν βλάψει. Μας συστήθηκε ως Κόντος, όχι ως Κοντοστάθης. Μας είπε πως είχε γιατρέψει τον Ροκφέλερ και τον Σουμάχερ και πως είχε ασθενή τη σύζυγο ενός γνωστού εφοπλιστή.

Τον είχαμε δει στην τηλεόραση μαζί της και κάπως έτσι μπερδευόμασταν στην αρχή και μας εξαπατούσε. Στη συνέχεια, βέβαια, όλα αυτά μου φάνηκαν ύποπτα», λέει στο protothema.gr η γυναίκα από το Πήλιο για τον 48χρονο ο οποίος διαφημιζόταν ως πιλότος την ώρα που ζητούσε 800 ευρώ για 4 ραντεβού.

«Ισχυριζόταν ότι είναι πιλότος και τον παίρνουν από την πολεμική αεροπορία όταν έχουν ανάγκη.

Από εμάς πήρε 800 ευρώ για 4 θεραπείες των δύο μηνών. Ήταν ‘φιλική’ τιμή γιατί δεν είχαμε κάτι σοβαρό. Από τη φίλη μου ήξερα πως έπαιρνε δεκάδες, χιλιάδες ευρώ γιατί έπασχε από σοβαρή ασθένεια.

Τελικά, η γυναίκα πέθανε. Είχε σταματήσει τις χημειοθεραπείες για ένα διάστημα και έπαιρνε τα βότανα του Κοντοστάθη. Αν και δεν είχε μεγάλο εισόδημα της έπαιρνε αρκετά χρήματα κάθε μήνα».

Όπως εξηγεί η κ. Τατιάνα, ο ψευτογιατρός του Βόλου της έδινε «συνταγές» διατροφής υποσχόμενος πως με το διαιτολόγιό του θα γίνει καλά. Άλλοτε, όμως, της πρότεινε εναλλακτικά «φάρμακα» σε δοσολογίες που θα μπορούσαν ακόμη και να σκοτώσουν.

«Μας είχε στείλει κάτι διατροφές και μας έλεγε να πίνουμε πολύ νερό. Ο σύζυγος είχε πρόβλημα στο θηροειδή και του έδινε σπιρουλίνα. Η σπιρουλίνα είναι άκρως επικίνδυνη για κάποιον ασθενή με θηροειδή.

Άλλες φορές μας έδινε βότανα σε πολύ μεγάλες δοσολογίες οι οποίες θα μπορούσαν να μας στείλουν στο νοσοκομείο. Μας έδινε ποσότητες για ένα λόχο» περιγράφει η ίδια ενώ θυμάται ότι ο Κοντοστάθης εκπαίδευε συγγενείς ασθενών ώστε να κάνουν την «ένεση του νωτιαίου μυελού»…

Ο “Dr Kontos” είχε συνεργό ένα γνωστό αγγειοχειρουργό του Βόλου ο οποίος είχε ιατρείο και στην Αθήνα. Εκεί πήγαινε τα ανυποψίαστα θύματά του προκειμένου να πείσει τους πλέον δύσπιστους συγγενείς.

«Μας έδινε συνεχώς ραντεβού σε έναν αγγειοχειρούργο στον Βόλο. Εκείνος μας έλεγε ότι είναι αξιόπιστος και πως εγγυάται προσωπικά για όσα προτείνει ο Κόντος.

Αλλά όταν ο Κόντος καταλάβαινε πως τον υποψιάζεσαι άλλαζε τηλέφωνα, email και εξαφανιζόταν» υπογραμμίζει η κ. Τατιάνα.