δίκη-προπονητή-ιστιοπλοΐας-συνεχίζο-1018664
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.05.2022 | 08:23

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Συνεχίζονται οι καταθέσεις για το βιασμό

Με την εξέταση των γονέων της 21χρονης Αμαλίας, που φέρεται να βιάστηκε σε ηλικία 12 ετών από τον προπονητή της στην ιστιοπλοΐα, συνεχίζεται η δίκη του τελευταίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η 21χρονη Αμαλία, που έχει καταγγείλει τον πρώην προπονητή της στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ωρωπού ολοκλήρωσε στην προηγούμενη συνεδρίαση την κατάθεσή της κεκλεισμένων των θυρών, έπειτα από αίτημα που υπέβαλλε στο δικαστήριο η δικηγόρος της Κλειώ Παπαπαντολέων, προκειμένου να προστατευθεί η ψυχική υγεία του θύματος.

«Στηρίζω την πρότασή μου και μόνο στην ψυχική ταλαιπωρία της παθούσας» είχε πει ο εισαγγελέας και πρότεινε να είναι κεκλεισμένων των θυρών μόνο η κατάθεσή του θύματος και οι σχολιασμοί των συνηγόρων επ’ αυτής. Με την πρόταση του εισαγγελέα είχαν συνταχθεί και οι συνήγοροι του κατηγορούμενου Θεόδωρος Μαντάς και Βάσω Πανταζή.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, η διαδικασία ξεκίνησε με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου σε βάρος του προπονητή ιστιοπλοΐας. Ο τελευταίος έκλαιγε ασταμάτητα, ενώ λίγο πιο πίσω κάθονταν, φανερά αναστατωμένοι, οι γονείς του. Στην άλλη πλευρά της αίθουσας, ανάμεσα στους γονείς της καθόταν η 21χρονη Αμαλία.

«Για την πράξη του βιασμού διατυπώνει ισχυρισμό πλήρους άρνησης της κατηγορίας. Ομολογεί πλήρως τις άλλες δύο πράξεις, τις γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και κατάχρηση ανηλίκου στα πλαίσια των 12-14 ετών, ακριβώς όπως αποδίδεται η κατηγορία. Με σαφή γνώση της ηλικίας» σημείωσε ο Θεόδωρος Μαντάς.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε διάφορα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για συναίνεση της παθούσας στον βιασμό, εξηγώντας ότι «Δεν νοείται συναίνεση σε βιασμό. Δεν έχουμε τέτοιον ισχυρισμό. Ο ανήλικος, ακριβώς λόγω της ανηλικότητάς του, δεν έχει τη βούληση να συναινέσει. Έχουμε ανήλικο, τελείωσε η ιστορία».