δίκη-πέτρου-φιλιππίδη-ποιος-ζητά-η-δίκ-871443
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.03.2022 | 11:34

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Ποιος ζητά η δίκη να γίνει κεκλεισμένων των θυρών

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη θα επαναληφθεί στις 28 Μαρτίου, μετά από την ολιγοήμερη διακοπή που αιτήθηκε ο συνήγορός του λόγω προβλημάτων υγείας του ηθοποιού.

Όμως, είναι πολύ πιθανόν η δίκη, την οποία περιμένουν όλοι με εξαιρετικό ενδιαφέρον, να πραγματοποιηθεί τελικά χωρίς την παρουσία εκπροσώπων του Τύπου και κοινού. Κι αυτό διότι, όπως αποκάλυψε σήμερα στο «Πρωινό» ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, η πλευρά των καταγγελλουσών θα υποβάλει αίτημα η εξέτασή τους να πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, πρακτική που ακολουθείται συχνά για υποθέσεις που άπτονται της γενετήσιας ζωής.

«Υπάρχει μία εξέλιξη που με προβληματίζει. Είδα ότι η πλευρά προς υποστήριξην της κατηγορίας, θα ζητήσει εξέταση των τριών γυναικών που καταγγέλλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη να γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Είναι μία εξαίρεση από την αρχή της δημοσιότητας της δίκης γιατί πιστεύω ότι η δημοσιότητα διασφαλίζει μία πιο σωστή και πιο ορθή δικαστική απόφαση.

Όταν υπάρχει κίνδυνος, ιδιαίτερα σε αδικήματα που έχουν σχέση με τη γενετήσια ζωή, οι καταγγέλλουσες να υποστούν ένα ψυχικό βάσανο, δίνεται η δυνατότητα να γίνει η δίκη κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό το αίτημα θα υποβληθεί στη μετά διακοπή δικάσιμο και το πιθανότερο είναι να γίνει δεκτό. Από εκεί και πέρα, ας ελπίσουμε οι διαρροές που θα γίνουν να είναι διαρροές που θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την εκπομπή ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη.