δίκη-πέτρου-φιλιππίδη-ήταν-ο-χειρότε-1054740
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.07.2022 | 18:09

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Ήταν ο χειρότερος εφιάλτης της ζωής της και δεν το ευχόταν σε κανέναν να πάθει αυτό»

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίστηκε σήμερα, με την κατάθεση φίλης της νεαρής γυναίκας που κατήγγειλε τον γνωστό ηθοποιό ότι αποπειράθηκε να την βιάσει το 2014.

Η γυναίκα περιέγραψε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, την εικόνα της φίλης της λίγες ώρες μετά την επίθεση.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ανέβηκαν αρκετές φορές οι τόνοι μεταξύ των συνηγόρων, ενώ η υπεράσπιση του κατηγορούμενου εντόπισε στο ακροατηριο τον άνδρα που του επιτέθηκε φραστικά χθες έξω από τα δικαστήρια. Μάλιστα, οι συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν σε βάρος του μήνυση για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση, ζητώντας, παράλληλα, να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

«Ήταν ένα άνθρωπος σκοτεινός, αμίλητος. Σαν να της είχε συμβεί κάτι τρομερό…» είπε ανακαλώντας στη μνήμη της εκείνες τις στιγμές. «Δεν ήξερα τι να κάνω για να την βοηθήσω, να την ανακουφίσω, πάρα μόνο να της πω ότι την πιστεύω και είμαι δίπλα της. Με κάποιο τρόπο ήθελε να φύγει, να το αφήσει πίσω της, να το θάψει, ένιωθε να πνίγεται» ανέφερε και πρόσθεσε: «Τη συμβούλεψα να μην έχει καμία επαφή με αυτό τον άνθρωπο».

«Ήξερα πως όσα έλεγε ήταν αλήθεια, έβλεπα έναν άνθρωπο διαλυμένο και την είδα και τις επόμενες μέρες» τόνισε η μάρτυρας η οποία στην κατάθεση της μίλησε για τον ενθουσιασμό της φίλης της όταν, μέσω μηνυμάτων, την προσέγγισε ο κατηγορούμενος προκειμένου να συνεργαστούν.

Ήταν πολύ χαρούμενη, μου είπε ότι ένας γνωστός ηθοποιός την προσέγγισε με μηνύματα για συνεργασία, αφού είδε φωτογραφίες από την περιοδεία. Θεώρησε ότι μια γνωριμία με ένα γνωστό ηθοποιό θα τη βοηθούσε πάρα πολύ. Μετά από μέρες, μου είπε οτι κανόνισε συνάντηση με τον ηθοποιό και μου είπε τότε ότι πρόκειται για τον Πέτρο Φιλιππίδη» είπε.

Όπως περιέγραψε, την ημέρα της καταγγελόμενης επίθεσης, συναντήθηκαν. «Την είδα και τρόμαξα» είπε και συνέχισε: «Τη ρώτησα τι έγινε και δεν ήταν σε θέση να απαντήσει. Μου είπε μόνο πως είναι χάλια, πως η συνάντηση πήγε χάλια και πως της επιτέθηκε. Δεν μπορούσε να μιλήσει, ήταν έτοιμη να βάλει τα κλάματα. Δεδομένου ότι είχαμε να πάμε στην παράσταση δεν την πίεσα περισσότερο εκείνη τη στιγμή. Τις επόμενες μέρες, όταν κάπως ηρέμησε, άρχισε να λέει λεπτομέρειες. Μου είπε ότι έζησε εναν εφιάλτη. Ήταν ο χειρότερος εφιάλτης της ζωής της και δεν το ευχόταν σε κανέναν να πάθει αυτό».

Η μάρτυρας αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στις περιγραφές της φίλης της η όποια, όπως είπε, της εκμυστηρεύτηκε ότι δέχτηκε την επίθεση του κατηγορούμενου μέσα στο αμάξι, το οποίο είχε κλειδώσει.

«Συναντήθηκαν σε ένα καφέ για να του δώσει το βιογραφικό της, μετά ο κ. Φιλιππίδης της πρότεινε να την πάει στο σπίτι της. Η φίλη μου αρνήθηκε, αλλά αυτός ήταν κάθετος, δεν δεχόταν αντίρρηση. Θέλοντας να είναι ευγενική και ελπίζοντας να συζητήσει μαζί του κάτι παραπάνω, δέχτηκε. Ξεκίνησαν, ωστόσο μετά από λίγο την οδήγησε σε ένα αδιέξοδο, όπου αυτός έκλεισε τις ασφάλειες. Η φίλη μου άρχισε να φοβάται πολύ, δεν καταλάβαινε. Αυτός ξαφνικά άρχισε να τη θωπεύει, εκείνη δεν το φανταζόταν. Άνοιξε το παντελόνι του, την άρπαξε από το σβέρκο και την πίεσε προς τα γεννητικά του όργανα. Αυτή τσίριζε, φώναζε, προσπαθούσε να τον απωθήσει, αυτός δεν σταματούσε, συνέχισε εμμονικά. Ήταν εγκλωβισμένη και δεν μπορούσε να κάνει οτιδήποτε να προστατεύσει τον εαυτό της, παρά μόνο να αντιστέκεται με όλη της τη δύναμη. Ενώ στην αρχή φαινόταν να τον εξιτάρει, σε κάποια στιγμή, δεν ξέρω γιατί, εκνευρισμένος άνοιξε την πόρτα, την έβρισε και την πέταξε έξω…» περιέγραψε, ενώ ανέφερε πως δεν προέτρεψε τη φίλη της να προχωρήσει σε καταγγελία, γιατί δεν γνώριζε ότι πρόκειται για ποινικό αδίκημα, αλλά και λόγω μιας επίθεσης ξυλοδαρμού που είχε δεχθεί η ίδια και την είχε κάνει φοβισμένη και επιφυλακτική να απευθυνθεί στις Αρχές.

Πρόεδρος: Δεν είναι τα πράγματα έτσι όπως τα λέτε για την ενδοοικογενειακή βία. Διαφορετικά οι άνθρωποι θα έμεναν ατιμώρητοι.

Μάρτυρας: Το ξέρω. Τότε όμως ήμουν φοιτήτρια. Έβλεπα και καταλάβαινα το φόβο στα μάτια της. Ο φόβος υπερισχύει πολλές φορές και κάνεις πίσω. Εγώ τότε άλλαξα πόλη, άλλαξα τηλέφωνο και για χρόνια ζούσα με το φόβο ότι θα έρθει κάποτε σε παράσταση…

Εισαγγελέας: Ανέφερε η φίλη σας το 2014 ότι σκέφτεται να προχωρήσει σε καταγγελία;

Μάρτυρας: Όχι, ο φόβος υπερίσχυσε. Φοβόταν ότι θα το βρει μπροστά της.

Εισαγγελέας: Είπατε δεν ξέρατε καν αν είναι ποινικό αδίκημα. Περιγράφει, όμως, κάτι πολύ σοβαρό. Η δική της θέση ποια ήταν;

Μάρτυρας: Ότι ήταν μια σεξουαλικη επίθεση αποτρόπαια, που όμως δεν ξέραμε εκείνη την στιγμή πως να το διαχειριστούμε, δεδομένου το ποιος ήταν ο δράστης… Αυτό που υπερίσχυε ήταν οι συνέπειες που θα μπορούσε να έχει αυτό στη ζωή και τη δουλειά της. Στη ζυγαριά μπήκε ότι θα έπρεπε να απομακρυνθεί, να μην κάνει κάτι που θα μπορούσε να κινηθεί εναντίον της.