δίκη-μάνδρα-ζητούν-από-τη-δικαιοσύνη-726792
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.01.2020 | 11:37

Δίκη-Μάνδρα: Ζητούν από τη δικαιοσύνη «να κάνει το χρέος της» οι συγγενείς των θυμάτων

Σε εξέλιξη βρίσκεται, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, η δίκη των κατηγορουμένων της υπόθεσης από τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής, τον Νοέμβριο του 2017, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 24 άνθρωποι.

Συγγενείς θυμάτων έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια και ζητούν δικαιοσύνη για τους νεκρούς τους. Σε δηλώσεις του στο protothema.grζητούν από τη δικαιοσύνη «να εξαντλήσει όλη την αυστηρότητα ώστε να μην υπάρχουν μελλοντικές τραγωδίες»

Κάτοικος Μανδρας μιλά στο protothema.gr στην Ευελπίδων
Κάτοικος Μανδρας : Πέππα Δήμητρα

«Ζητάω δικαιοσύνη και να εξαντλήσει το δικαστήριο όλη την αυστηρότητα ώστε να μην υπάρχουν μελλοντικές τραγωδίες. Εγώ έχασα την μητέρα μου αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες γιατί ήδη από εχθές είμαι σε πολυ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ξαναθυμάμαι πάλι γεγονότα που δεν ξεπερνιούνται. Έχουν γίνει έργα χωρίς βέβαια να έχουν ολοκληρωθεί. Ωστόσο είναι τραγικό «το να πρέπει» να πεθαίνουν 24 άνθρωποι με τέτοιο φρικτό τρόπο, για να έχουμε τα αυτονόητα, την ασφάλεια» μας είπε η Σοφία Αναστασίου.

mandra_evelp
mandra_evelpidon

Από την πλευρά της, η κα. Δήμητρα Πέππα, κάτοικος της Μανδρας κάνει λόγω για «εγκληματική αμέλεια όλων αυτών των ανθρώπων που διοίκησαν την πόλη όλα αυτά τα χρόνια».

«Άκουσα τους συμπατριώτες μου που έχασαν τους ανθρώπους τους άδικα, αυτά τα 24 θύματα στην πλημμύρα της μανδρας, η οποία είναι ένα γεγονός το οποίο δεν πρόκειται να επανέλθει, πέραν τον υλικών καταστροφών που έχουν πάθει οι κάτοικοι. Όμως οι ζωές δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω, γι αυτό λοιπόν ζήτω δικαίωση, η ελληνική δικαιοσύνη μπορεί να κάνει το χρέος της διότι δεν μπορώ να δεχτώ την θεομηνία από το 1996, ότι ο θεός τα έχει βάλει με την Μανδρα. Υπάρχει εγκληματική αμέλεια όλων αυτών των ανθρώπων που διοίκησαν την πόλη όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι κατοικος της Μαδρας και ζήτω δικαίωση για τις ψυχές που χάθηκαν τόσο άδικα. Έχασα φίλους και γνωστούς από την γειτονιά μου, το παλικάρι της κολλητής μου και τον άνδρα της φίλης και αυτό δεν μπορώ να τον συγχωρεσω σε κανέναν» τόνισε στο protothema.gr.