δίκη-λιγνάδη-μήνυση-σε-μάρτυρες-για-ψε-994920
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.05.2022 | 19:12

Δίκη Λιγνάδη: Μήνυση σε μάρτυρες για ψεύδη κατάθεση κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας

Νωρίτερα, είχαν αναγνωσθεί στο δικαστήριο αρκετά από τα ηλεκτρονικά μηνύματα που φέρεται να είχε στείλει μια 40χρονη γυναίκα, που κατέθεσε ως μάρτυρας, προς το Δημήτρη Λιγνάδη με προσωπικές αναφορές ερωτικού περιεχομένου.

«Είναι εμμονή. Να διαβάσουμε τα μηνύματα. Όλα είναι σημαντικά. Θα ήθελα όλα τα μηνύματα για να δούμε τι έχει υποστεί ο Λιγνάδης από την κυρία» είπε ο κ. Κούγιας, ενώ μετά την ανάγνωση κάποιων συνομιλιών, η πρόεδρος έκρινε πως δεν χρειάζεται να διαβαστούν αλλά.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εξετάστηκε ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και καθηγητής υποκριτικής, Γιάννης Παναγοπουλος, του οποίου το όνομα ενεπλάκη στην υπόθεση, όταν ο Δημήτρης Λιγνάδης, απολογούμενος στην ανακρίτρια, για να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του πρώτου καταγγέλλοντα περί βιασμού του τον Αύγουστο του 2010 στο σπίτι του ηθοποιού στο Μεταξουργείο, είχε υποστηρίξει ότι βρισκόταν σε ταξίδι αναψυχής με το μάρτυρα στην Αίγυπτο.

«Αυτό με φέρνει σήμερα εδώ. Για 1, 2 Αυγούστου δε μπορώ να σας πω. 3-9 Αυγούστου είχα πάει μαζί του ταξίδι στην Αίγυπτο. Απ’ ότι μου είπε τότε, ήταν να πάει αυτό το ταξίδι με την τότε σχέση του, όπως έμαθα τυχαία μετά, κάτι έγινε στον άνθρωπο αυτό, κάποιο τροχαίο ατύχημα και επικοινώνησε μαζί μου ο κατηγορούμενος, λέγοντάς μου ότι έχει ένα εισιτήριο, αν θέλω να πάω μαζί του. Και πήγα. Και το πλήρωσα το εισιτήριό μου στη συνέχεια. Έψαξα να βρω το εισιτήριο, το εισιτήριο βρέθηκε, αλλά χωρίς όνομα ταξιδιώτη, γιατί σας εξήγησα πως έγινε.

Πρόεδρος: Πως καταλάβατε ότι ο κος κατηγορούμενος χρησιμοποίησε το όνομά σας το Φεβρουάριο του 21;

Μάρτυρας: Δεν το άκουσα εγώ, έκανα μάθημα τότε, μέσω ζουμ και με πήρε ένας δημοσιογράφος και με ρωτούσε αν είχα πάει μαζί του ταξίδι και μετά ένας χαμός. Με ενημέρωσαν ότι οι δικηγόροι του με καλούσαν να καταθέσω ως μάρτυρας για το ταξίδι στην Αίγυπτο. Γι’ αυτό και τότε αναγκάστηκα να βγάλω μια δημόσια επιστολή μαζί με τον κο Μικελάτο. Μέχρι και τώρα προσπάθησα να μείνω μακριά από αυτό το τοξικό πράγμα.

Ο μάρτυρας περιέγραψε πως γνώρισε το Δημήτρη Λιγνάδη το 2005, σε μια παράσταση που συμμετείχε ο τελευταίος. «Αμέσως μετά την παράσταση, ήρθε, μας βρήκε, και η φίλη μου είπε αμέσως «Πρόσεχε». Δεν έδωσα εκείνη την ώρα σημασία. Με ρώτησε αν με ενδιαφέρει το θέατρο και μου ζήτησε το τηλέφωνό μου. Το ίδιο βράδυ, 23.30- 24.00 με πήρε τηλέφωνο. Μου φάνηκε περίεργο, αλλά πολύ ευγενικά φρόντισα να σταματήσω εκεί την επικοινωνία» σημείωσε και συμπλήρωσε πως για ένα εξάμηνο το 2009 διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον κατηγορούμενο, αλλά δεν είχε δει τους τέσσερις καταγγέλλοντες μαζί του, ούτε άλλα ανήλικα άτομα στο σπίτι του ηθοποιού και σκηνοθέτη.