δίκη-καρολάιν-αύριο-η-απολογία-του-μπά-915087
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.05.2022 | 16:48

Δίκη Καρολάιν: Αύριο η απολογία του Μπάμπη Αναγνωστοπούλου

Ανήμερα της επετείου της στυγερης δολοφονίας της Καρολάιν Κράουτς, αύριο Τετάρτη, θα απολογηθεί ο σύζυγός της και καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Η απολογία του κατηγορουμένου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν έκανε καμία ερώτηση στους μάρτυρες, αναμένεται να είναι μακρά.

Σήμερα, στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας κατέθεσε ο πραγματογνώμονας που εξέτασε το ψηφιακό ρολόι του θύματος.

Σύμφωνα με την καταγραφή, υπάρχει ένδειξη ότι πραγματοποιήθηκαν 17 βήματα, διανύθηκαν 12,89 μέτρα σε χρονικό διάστημα 5 δευτερολέπτων λίγο πριν το έγκλημα.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, αυτή η καταγραφή θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα των κινήσεων που έκανε η Καρολάιν, χωρίς να σημαίνει ότι το θύμα ήταν ξύπνιο.

Πρόεδρος: Όλο αυτό είναι λίγο παράλογο, να διανύσει τόσα μέτρα σε τόσο χρόνο…

Μάρτυρας: Ο αισθητήρας καταγράφει κάθε κίνηση με το ρολόι. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τί έχει γίνει. Μπορεί να έχει γίνει με παρατεταμένη κίνηση του χεριού.

Πρόεδρος: Συνεχίζει να καταγράφει μετά τον θάνατο;

Μάρτυρας: Μπορεί, αν μεταφέρεται το ρολόι και ας μην το φοράει κάποιος.

Εισαγγελέας: Πώς γίνεται να καταγράφει κίνηση αφού το θύμα κοιμάται;

Μάρτυρας: Το ρολόι καταλαβαίνει κίνηση και το μεταφράζει σε μέτρα και σε βήματα. Μπορεί να γίνει μια κίνηση χεριού.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και μια εν ενεργεία δικαστική λειτουργός ως μάρτυρας προτεινόμενη από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία που παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας. «Ο κύριος κατηγορούμενος προσπάθησε να σκοτώσει ό,τι ήταν προέκταση του εαυτού της Καρολάιν» υποστήριξε αναφερόμενη στη θανάτωση του σκύλου τους, Ρόξι, προσθέτοντας: «Ήταν ένας οδυνηρός θάνατος, ήταν κάτι το ξαφνικό από ένα φιλικό πρόσωπο, για αυτό έκλαψε μόνο και δεν αντέδρασε».

Έκλαψε ο Αναγνωστόπουλος

Σε κλάματα ξέσπασε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, την ώρα που η πρόεδρος, διάβασε από το ημερολόγιο της Καρολάιν αποσπάσματα που αφορούσαν στην γέννηση και στα προβλήματα υγείας της κόρης του.

Λίγη ώρα αργότερα, το δικαστήριο ανέγνωσε επτά ένορκες καταθέσεις φίλων και γνωστών του κατηγορούμενου.