δίκη-φιλιππίδη-τα-πρώτα-λόγια-του-ηθοπ-1118817
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.01.2023 | 10:48

Δίκη Φιλιππίδη: Τα πρώτα λόγια του ηθοποιού στην απολογία του

Αντιμέτωπος με τους δικαστές που θα τον κρίνουν είναι εδώ και λίγη ώρα ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος σχεδόν δέκα μήνες μετά την έναρξη της δίκης απολογείται για δύο απόπειρες βιασμού και μια τετελεσμένη πράξη.

Ο κατηγορούμενος ξεκίνησε να απολογείται καθισμένος σε μια καρέκλα λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Πρόεδρος: Ήρθε η ώρα να μιλήσετε. Θα σας ακούσουμε με προσοχή.

Φιλιππίδης: Όπως καταλαβαίνετε είναι παρά πολύ δύσκολο. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρεθώ σε αυτή τη θέση στα 60 μου χρόνια. Άδικα. Με λένε Πέτρο Φιλιππίδη και ό,τι έχει μείνει από αυτό. Γεννήθηκα το 1962, αλλά η μητέρα μου με έγραψε το 1963 για να κερδίσω χρόνια. Θα μιλήσω για τη ζωή μου. Αν σε κάποιους φαίνεται αστεία δεν με πειράζει. Θα μιλήσω από την καρδιά. Έχω κατηγορηθεί για πράγματα που πάντα σιχαινόμουν. Δεν είμαι καλός στο λόγο…

Πρόεδρος: Είχατε πάντα ένα κείμενο. Εδώ είναι η πραγματική ζωή.

Φιλιππίδης: «Δεν περίμενα να είναι τόσο δύσκολο. Η ζωή μου καταστράφηκε. Ο ίδιος καταστράφηκα. Η προσωπική μου ζωή. Η οικογενειακή μου ζωή. Οικονομικά είμαι κατεστραμμένος. Εξαιτίας της δίκης μου καταστροφής καταστράφηκαν και οι γύρω μου. Όσο σκεφτόμουν τη ζωή μου μέσα στη φυλακή, σκεφτόμουν ότι μεγάλωσα με γυναίκες. Γεννήθηκα στη Σοφοκλέους. Εκείνη την εποχή ήταν η περιοχή με τα μπουρδέλα. Εγώ μεγάλωσα μέσα σε αυτές τις γυναίκες. Έπαιζα εκεί με τους φίλους μου. Τους μιλούσαμε. Είχα πάντα μια βαθιά εκτίμηση, αγάπη και θαυμασμό γι’ αυτές. Όχι μόνο γι’ αυτές. Για όλες τις γυναίκες.

Ο κατηγορούμενος περιγράφει τη ζωή του και πώς ασχολήθηκε με το θέατρο, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να μπει στην ουσία της υπόθεσης.